Запорізькі посадовці визначали сучасний бренд рідного міста

30.07.2020 12:55

Працівники місцевого самоврядування зібралися на онлайн-тренінг «Розробка бренд-платформи й концепції бренду території», що відбувся 30 липня. Вебінар є частиною низки освітніх заходів, які організовує КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» разом з викладачами Запорізького національного університету.

Під час попередніх заходів учасники опановували методи пошуку інвестицій в умовах нової економіки, вчилися писати грантові заявки та створювати власні інвестиційні проєкти.

Цього ж разу тема стосувалась брендингу. Найкращі викладачі ЗНУ розповіли, як поетапно втілювати процес брендингу, які найсучасніші технології існують для цього, а також – як шукати ідентичність міста.

- Місто-робітник - такий образ склався у мешканців щодо рідного Запоріжжя. Це ми визначили під час першого етапу фокус-групової дискусії. Але з часів, коли Запоріжжя сприймалося лише як індустріальний мегаполіс, минуло вже кілька десятиліть. Зараз наше місто багатогранне. Наприклад, у Запоріжжі зосереджено багато надсучасних IT-офісів. Крім того, наше місто має чудовий туристичний і навіть рекреаційний потенціал. Наголосити ці та інші позитивні аспекти, зробити їх видимими для потенційних інвесторів – задача брендингу території, - розповіла заступниця директора КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Саодат Усмонова.

На практичних заняттях під час тренінгу, які проходили в онлайн-форматі, учасники дізналися про платформу бренду території, навчились орієнтуватися в технічних аспектах цього процесу. Викладачі ЗНУ разом із учасниками визначали місію бренду та на реальних прикладах вчилися робити його аналіз.

Програма тренінгів для посадовців триває. Викладачі ЗНУ разом із фахівцями КП "Інститут розвитку міста Запоріжжя" запланували десятки практичних і цікавих вебінарів, лекцій, кейсів. Все це допоможе учасникам зрозуміти систему сучасної економіки, маркетингу, інвестування та брендингу.