У Вознесенівському районі відбувся рейд щодо дотримання правил карантину

30.07.2020 13:15

У всіх районах міста працюють мобільні групи, які здійснюють контроль за дотриманням карантинного режиму. До їх складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції та інспекції з благоустрою. Сьогодні, 30 липня, перевірка відбулася на Автостанції № 2 (вул. Рекордна, 37), що у Вознесенівському районі.

Представники мобільної групи оглянули диспетчерський пункт, залу очікування, об’єднану з касовою, громадську вбиральню, а також одну з маршруток, які здійснюють пасажирські перевезення. Зважали на наявність масок у персоналу та клієнтів, дотримання соціальної дистанції, використання дезінфікуючих засобів та прибирання в приміщеннях.

- За порушення правил карантину складається адміністративний протокол. Сума штрафу варіюється від 17 тис. грн до 34 тис. грн. Ці матеріали передаються на розгляд до суду і вже суд приймає остаточне рішення, чи притягувати винну особу до адміністративної відповідальності, - зазначив заступник голови Вознесенівської районної адміністрації Максим Крайній.

За підсумками рейду, представники Держпродспоживслужби, які ввійшли до складу мобільної групи, склали адмінпротокол відносно керівництва станції, оскільки виявили певні недоліки, які необхідно усунути.

Загалом від початку карантину в Вознеснівському районі було проведено близько сотні рейдів та складено 30 адміністративних матеріалів, які були передані до суду.

Нагадаємо, активна робота мобільних груп була запроваджена від початку введення карантину на території України. Коли обмеження були більш жорсткими, фахівці працювали й у вихідні - перевіряли роботу підприємницьких об'єктів, а також ретельність проведення дезінфекції в житлових будинках і громадському транспорті.