У Вознесенівському районі взялися за системний ремонт внутрішньоквартальних доріг

31.07.2020 11:40

Минулого року у Запоріжжі реалізували соціологічний проєкт, в ході якого містяни ділилися власними пропозиціями та ідеями щодо пріоритетів бюджетних витрат у 2020 році. За результатами опитування та за дорученням міського голови Володимира Буряка нинішній рік у Вознесенівському районі присвятили ремонту внутрішньоквартальних доріг, тротуарів і покращенню стану об’єктів благоустрою. Зараз комунальники відновлюють покриття по проспекту Соборному, 212.

Дорога у дворі по проспекту Соборному, 212 давно потребувала ремонту, кажуть мешканці прилеглих будинків. Зараз тут розпочався ремонт покриття. Комунальники вже зняли старий асфальт на найбільш пошкоджених ділянках. Підвозять асфальтобетонну суміш. Працівники розрівнюють покриття дороги, яке згодом утрамбує коток.

Як розповів майстер ДЕД №2 КП “ЕЛУАШ” Олександр Артюх, за цією адресою буде відремонтовано 200 квадратних метрів шляхового покриття і використано 25 тонн асфальту. Роботи планують закінчити до кінця поточного тижня.

- Як свідчать самі мешканці будинків, внутрішньоквартальні дороги не знали ремонтів по 40-50-60 років, ще з часів забудови кварталів. Ми запланували на 2020 рік відремонтувати близько 10-12 тисяч квадратних метрів внутрішньоквартальних доріг і тротуарів, - відзначив голова Вознесенівської райадміністрації Олександр Ніколаєнко.

Наступна адреса, за якою будуть ремонтувати внутрішньоквартальну дорогу — вулиця Незалежної України, 42. Там потрібно вкласти асфальтову суміш на площі близько 500 квадратних метрів. Роботи почнуться вже наступного тижня. Ця перспектива неабияк тішить місцевих мешканців, серед яких багато молодих сімей з дитячими візочками, скейтами та роликами – тепер їм буде значно комфортніше і ходити, і кататись біля будинків.