У Вознесенівському районі продовжують боротися з карантинними рослинами

31.07.2020 12:40

В усіх районах Запоріжжя продовжуються роботи з покосу трав та ліквідації карантинних рослин. У Вознесенівському районі на одній з ділянок працює підрядна організація. Фахівці виконують покіс на міжквартальній території біля будинків по вулиці Зелінського 2, 4, 6, Незалежної України, 50а та 46.

Як розповів голова Вознесенівської районної адміністрації Олександр Ніколаєнко, для впорядкування території обрали комплексний підхід.

- У районній адміністрації на постійному контролі знаходяться питання благоустрою та покращення санітарного стану території та так званих «білих плям». Загалом намагаємося впорядковувати територію кварталів комплексно - зайшли, виконали роботи з видалення аварійних дерев, ліквідували карантинні рослини механічним або хімічним способом, потім, де необхідно, відремонтували внутрішньоквартальну дорогу або тротуар. Так, квартал за кварталом, приводимо наш Вознесенівський район до ладу, - зазначив Олександр Ніколаєнко.

Загальна площа «білої плями», на який виконують покіс - 4 000 кв. м. Крім цього, на цій території замінили світильники на сучасні LED-лампи. З цим питанням мешканці кварталу звертались до міського голови Володимира Буряка на особистому прийомі. Наступного року заплановано поставити тут також лавки та урни.

Загалом цього року в районі передбачений покіс трав на великій території. 10 га оброблять хімічним способом, ще на 4200 кв. м засіють газон фітоценотичним способом.