Кращим опікуном року стала 26-річна Еліна Сокол

25.09.2017 12:10

Яскравим гала-концертом в Запорізькому міському Палаці дитячої та юнацької творчості завершився 22 вересня конкурс «Кращий опікун, піклувальник року», ініційований міською владою. Цій події передували три етапи конкурсу.

На першому етапі всі опікуни міста Запоріжжя мали можливість подати заявку на конкурс - всього було подано 56 заявок. На другому конкурсна комісія відібрала 32 учасників в трьох номінаціях: «Родина талантів» (11), «Родина майстрів» (18), «Спортивна родина» (3). На третьому етапі після оцінки творчих робіт та виступів учасників визначилися фіналісти.

Фінансування проведення конкурсу «Кращий опікун, піклувальник року» здійснювалося за рахунок місцевого бюджету. Соціальними партнерами конкурсу стали благодійні фонди, розвиваючі та освітні дитячі центри, громадські організації Запоріжжя. Виступаючи перед початком гала-концерту, заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров відзначив, що хоча конкурс на кращого опікуна проводиться в Запоріжжі вдруге, але привернув до себе велику увагу, про що свідчить активна спонсорська участь громадських організацій.

- Думаю, що рішення взяти дитину на усиновлення або стати опікуном - це дуже непростий крок у наш нелегкий час. Тому люди, які зігрівають родинним теплом сиріт, гідні суспільної уваги і матеріального заохочення, - сказав Анатолій Пустоваров. - Цей конкурс показав, як багато у нас людей не тільки щедрих на сердечне тепло, а й талановитих, які виховують дітей в любові й творчості.

На сцені Палацу дитячої та юнацької творчості відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів конкурсу. Заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров і начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міськради Наталія Сиворакша нагороджували кращих опікунів Почесними грамотами виконкому Запорізької міськради і цінними призами - блендерами, мультиварками-скороварками і пилососами.

У номінації «Родина талантів» перемогла опікун Оксана Дорогокупля. Друге місце - Тетяна Сидоренко, третє - Євгенія Петровська.

У номінації «Родина майстрів» кращою визнано опікун Олена Боєва. Друге місце - Володимир Войтенко, третє - Ірина Азімова.

У номінації «Спортивна родина» перше місце у опікуна Аліни Дергачової, друге - у Ганни Цинцадзе третє - у Тетяни Кузнєцової.

Гран-прі конкурсу отримала наймолодша учасниця - 26-річна Еліна Сокол, яка стала опікуном для своїх трьох рідних сестер-підлітків Маші, Аліни та Майї. Еліна розповіла, що сама виросла в теплі і любові завдяки своїм опікунам - бабусі й дідусю. І тепер вважає своїм обов'язком так само виростити сестер.

Лауреати та учасники конкурсу «Кращий опікун, піклувальник року» також отримали від соціальних партнерів конкурсу безліч подарунків і цінних призів.

Гідним фіналом конкурсу став яскравий гала-концерт, де були продемонстровані циркові та танцювальні номери, спортивні виступи.