У Шевченківському районі з'явилися нові світлофори

03.08.2020 15:10

На перетині вулиць Сікорського і Тульської сьогодні закінчили будівництво нового світлофорного об'єкта, який тепер убезпечить пересування на цій ділянці. Це один з декількох проєктів з будівництва світлофорів, які вже вдалося реалізувати в Шевченківському районі в рамках міської програми.

Також подібні три об'єкти вже працюють вздовж вулиці Сікорського на перетині з вулицями Гарнізонною, Солідарності, Арсенальною. Як і на вулиці Тульській, в цих місцях світлофорна система була вкрай необхідна. Адже через жвавий рух тут регулярно траплялися різні дорожні пригоди.

З проханням допомогти у вирішенні проблеми місцеві жителі звернулися до міської влади. Після обстеження території тут вирішили встановити світлофори в найкоротші терміни. Вартість будівництва на вулиці Тульській - близько 840 тисяч гривень, виділених з бюджету міста.

- Вулиця Тульська з'єднує велику кількість об'єктів інфраструктури - приватний сектор і багатоповерхівки, дитячі садки та школи, магазини. А Сікорського, в свою чергу, також є жвавою ділянкою, де рухаються автомобілі в бік траси або ж назад. Даний комплекс світлофорів дозволить розвантажити рух на цьому об'єкті, убезпечить місцевих жителів, пішоходів від потенційно небезпечних ситуацій, - розповів голова Шевченківської районної адміністрації Федір Маєр.

У подальших планах – встановлення світлофорів на вулиці Верещагіна, 8 Березня, Шевченка.