У Запоріжжі автобусний маршрут до аеропорту набирає популярності

03.08.2020 16:05

Вже третій день поспіль – з 1 серпня - у Запоріжжі курсує новий автобусний маршрут № 98 «пр. 40-річчя Перемоги – Аеропорт». Новоспечений рейс набирає все більшої популярності і має важливе значення в транспортній системі міста – поєднує Міжнародний аеропорт «Запоріжжя», Шевченківський район з центром і далі – з 3-м Південним мікрорайоном.

Нагадаємо, міський голова Володимир Буряк доручив організувати новий автобусний маршрут у відповідь на численні звернення запоріжців. Тож це довгоочікувана подія для містян.

Можливі варіанти його організації попередньо опрацювали фахівці управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради, а також КП «Запоріжелектротранс». Відповідне рішення про роботу автобусного маршруту № 98 «пр. 40-річчя Перемоги – Аеропорт» наприкінці липня затвердив виконавчий комітет.

Нині завдання нового маршруту полягає у підвозі пасажирів, а також працівників аеропорту. Крім того, вже згаданий маршрут стане у нагоді охочим дістатися з Шевченківського району до центру міста і навіть далі – до 3-го Південного мікрорайону та назад.

- Автобусний маршрут № 98 пролягає через вулиці Стефанова, Іванова, Українську з виходом на проспект Соборний - у бік автовокзалу й залізничного вокзалу Запоріжжя-1, - розповів заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Кухарєв.

На новоспеченому маршруті працюють 6 великих автобусів, 4 з яких починають свій рух вранці з Південного мікрорайону, решта 2 - з аеропорту. Таким чином транспорт рухається назустріч один одному. Вартість проїзду складає 5 грн.

- Поки маршрут «обкатується», тиждень попрацюємо і тоді вже зможемо робити перші висновки. Автобус 100-місний. Однак в умовах карантину заповненими мають бути тільки сидячі місця для пасажирів. Вирушає автобус з аеропорту о 6.02, останнє відправлення звідси ж - о 22.25. Інтервал руху автобусів складає 25-30 хвилин, - зазначив начальник автобусного парку КП «Запоріжелектротранс» Сергій Лісовий.

Рух автобусів можна буде відстежувати за додатком «Dozor City». 

Маршрут працює третій день поспіль, втім його вже встигли оцінити запоріжці. Як розповів водій одного з автобусів Павло Ковальчук, люди вдячні за створений маршрут. Особливо чимало пасажирів скупчувалося на зупинці поблизу Військового містечка. Ситуація ускладнювалася взимку, коли людям доводилося чекати прибуття транспорту.

Оцінив переваги нового маршруту і запоріжець Михайло. Чоловік прибув з Польщі. Щойно зійшов з літака, попрямував на зупинку громадського транспорту.

- Я вперше потрапив на цей автобусний маршрут. Почув, що він нещодавно запрацював і курсує до Південного мікрорайону. Саме туди мені й треба. Тож вирішив випробувати транспортні нововведення особисто, - додав Михайло.

Впродовж найближчих 90 днів маршрут №98 буде закріплений за КП «Запоріжелектротранс». За цей час планується провести обстеження пасажиропотоку, а також конкурс на його обслуговування з використанням автобусів великої місткості.