Запорізькі комунальники викосили бур’ян у Вознесенівському парку

05.08.2020 15:05

У Запоріжжі триває плановий покіс газонів та боротьба карантинними рослинами. Цього разу працівники КП «Титан» навели лад у Ландшафтному парку, що у Вознесенівському районі міста.

Площа парку - 4,5 га. Позбуваються травостою та амброзії тримерами, схили косять трактором. Крім того, виривають алергени вручну, обробляють хімікатами та засівають спеціальними травосумішами.

- Сьогодні в Ландшафтному парку ми виконуємо роботи з покосу карантинних рослин. Використовуємо не лише механічний метод. Навесні одну з ділянок було засіяно фітоценотичним способом - там висадили травосуміш з конюшиною. Такі ж роботи провели в парках Металургів та Перемоги. Крім того, вириваємо амброзію вручну. Це дуже ефективний метод. У нас є такі ділянки, де на сьогодні амброзія зовсім не росте. Крім того, боремося зі шкідливими рослинами й хімічним методом. Закуповуємо спеціальний препарат. Це теж дає суттєвий результат - якщо вдень ми побризкали рослину, на вечір вона вже в’яне та гине, - розповіла заступниця директора КП «Титан» Олена Петрик.

Зелених зон, на яких проводять ліквідацію карантинних рослин, у підпорядкуванні КП «Титан» майже 26 га. На сьогодні в кожному парку комунальники щонайменше тричі виконали покіс. Роботи тривають.