На вулиці Українській продовжують ремонтувати внутрішньоквартальні дороги

06.08.2020 15:35

Підрядна компанія розпочала роботи ще тиждень тому. За цей час вдалося повністю зняти старий асфальт та якісно підготувати територію для укладання нового покриття.

Як і в усіх районах міста, відновлення внутрішньоквартальних доріг на вулиці Українській проводять комплексно – охоплюючи ремонтом не окремий двір, а цілий квартал. Підрядники працюють на проїжджій частини, підходах до під’їздів та тротуарах.

- Ділянки роботи різні, тож і підхід до кожної окремий. На дорозі асфальт зрізали фрезою, тротуари обробили вручну. Товщина асфальту, укладеного безпосередньо на дорозі - 6 см, на тротуарах – 5. Для ремонту проїжджої частини використовуємо важкий коток, для пішохідних доріжок беремо коток трохи менший або віброплиту. Покриття для кожної з ділянок також різниться: якщо це дорога – то для неї передбачений великозернистий асфальт, для тротуарів – більш дрібний, - розповів майстер підрядної компанії Григорій Федосєєв.

Загалом по вулиці Українській відновлять майже 6 тисяч квадратних метрів внутрішньоквартальних доріг, з них близько 700 квадратних метрів – це підходи та доріжки до під’їздів.

- Ремонт тут не проводився з 70-х років минулого століття, тобто фактично з моменту зведення будинків. Попередньо була проведена нарада з головами ОСББ, представниками районної адміністрації. Були обговорені усі деталі відновлення покриття. Нині, як бачите, роботи виконуються відповідно до плану, завершимо їх вже на початку наступного тижня, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Після завершення робіт на вулиці Українській, 33 і 35 підрядник переходить на вулицю Шкільну – до будинків № 20, 22 та до 98-ї школи. Далі ремонти заплановані на Поштовій. Загалом у 2020 році на відновлення внутрішньоквартальних доріг Олександрівського району передбачено 5,5 мільйонів гривень. На сьогодні відремонтовано 1700 кв. м покриття, у планах – ще близько 8 тисяч кв. м.