У запорізьких багатоповерхівках ремонтують мережі опалення та водопостачання

07.08.2020 14:48

У підвалі 2-го під’їзду гуртожитку по вулиці Патріотичній, 40, що у Вознесенівському районі, комунальники замінили мережі холодного і гарячого водопостачання, а також виконали теплоізоляцію труб та встановили нові засувки.

Двічі на рік, перед та після опалювального сезону, проводять повний огляд будинку та виконують профілактичні заходи на мережах. Якщо виявляють несправності - їх усувають.

- Завершили заміну засувок на елеваторі, бойлері тощо. Загалом при підготовці до опалювального сезону був виконаний цілий комплекс робіт - тут встановили нові вентилі, манометри, утеплили труби, пофарбували елеватор, - розповів слюсар Сергій Овчінік.

Роботи виконують попри те, що мешканці гуртожитку заборгували комунальникам за обслуговування та електроенергію близько 900 тисяч гривень. Однак, за словами провідного інженера КП «Наше місто» Дениса Хмирьова, не можна залишати будинки без уваги та не виконувати свої обов’язки.

- Наразі виконуються роботи з підготовки гуртожитку до зими та опалювального сезону. Частково замінили інженерні мережі центрального опалення. Також замінили 12 засувок центрального опалення та утеплили трубопровід. Крім цього, була виконана й низка інших робіт - відремонтували 20 кв. м покрівлі, замінили водостічні труби, 60 погонних метрів трубопроводів холодного та 48 погонних метрів гарячого водопостачання, - зазначив Денис Хмирьов.

Загалом в обслуговуванні КП «Наше місто» знаходяться 115 будинків. З них вже 73% повністю готові до опалювального сезону. Наразі тривають роботи в багатоповерхівках Комунарського мікрорайону, Дніпровського та Хортицького районів.