У Запоріжжі ліквідують стихійні звалища сміття

07.08.2020 15:13

У всіх районах обласного центру ведуться роботи з наведення чистоти і порядку. Окрему увагу приділяють стихійним звалищам сміття. Так, в Олександрівському районі прибрали територію зеленої зони та неофіційний пляж, де постійно накопичуються побутові відходи.

Останні кілька років міська влада постійно займається ліквідацію стихійних звалищ сміття. Однак з року в рік залишаються проблемні об'єкти, де містяни наполегливо викидають сміття, яке накопичується в цілі звалища. В Олександрівському районі одна з таких територій - в районі Набережної магістралі, біля місця, де Суха Московка впадає в Дніпро. Тут знаходиться дикий пляж. І, незважаючи на те, що купання заборонено, запоріжці все одно тут відпочивають. І залишають після себе побутове сміття.

Раз на півріччя районна адміністрація організовує тут суботники. Цього разу відгукнулася студентська молодь, активісти і підприємці. Всього більше 10 осіб.

- На жаль, цю територію постійно захаращують, люди ще не навчилися дбайливо поводитися з природою. Але є й такі, кому навпаки важливо, в якому стані довкілля. Від імені всього району їм подяка. Будемо впорядковувати цю територію, і сподіваємося, що в майбутньому люди стануть більш свідомими, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Керівництво району звертається до запоріжців з проханням дбайливо ставитися до рідного міста, підтримуючи в ньому чистоту і порядок, не захаращуючи вулиці сміттям.