Міська влада продовжує підтримувати ОСББ

07.08.2020 16:01

У Запоріжжі третій рік діє міська програма підтримки ОСББ. В рамках співфінансування вдається поступово вирішувати комунальні проблеми, накопичені в будинку. Сьогодні свої перші успіхи показали мешканці ОСББ по вулиці Професора Толока, 36 у Дніпровському районі.

В рамках підтримки ОСББ за рахунок міста у всіх трьох під'їздах міста поміняли ліфти за 860 тисяч гривень, а також інженерні мережі на суму 1,2 млн грн.

Після таких позитивних змін люди почали самостійно покращувати умови життя в будинку.

- Вже самостійно ми взяли два теплих кредити. Один з них - на заміну вікон в під'їздах - ми вже виплатили його, причому достроково. А другий кредит взяли на придбання та встановлення індивідуального теплового пункту. Нам треба виплатити 500 тисяч гривень. Але після того, як ми розбили цю суму на всіх, з квадратного метру жителі кожної квартири платять в середньому від 6 до 7 гривень, - розповів голова правління ОСББ «Чуйкова-36» Дмитро Чуприн.

Представники департаменту  з управління ЖКГ кажуть - у новостворених ОСББ є шанс взяти участь у міській програмі підтримки, але вже наступного року. Для цього потрібно дотриматися основних вимог.

- Кожне ОСББ, що бажає взяти участь, повинно відкрити рахунок, акумулювати туди якусь суму: від 5 до 30% від загальної вартості робіт. Тобто мешканці вже повинні точно знати, що саме вони хочуть зробити в будинку і скласти проєктно-кошторисну документацію. Також потрібно якісно підготувати пакет документів на подання, обов'язково провести загальні збори з мешканцями, проголосувати за прийняття цієї дії. За консультацією можна звертатися до профільного департаменту, - розповіла начальниця відділу по роботі з ОСББ департаменту з управління житлово-комунальним господарством Запорізької міської ради Яна Калініна.