Інспектори з паркування оштрафували більше тисячі запорізьких водіїв за порушення правил дорожнього руху

11.08.2020 17:12

Вже п’ять місяців вулиці Запоріжжя перевіряють фахівці служби інспекторів з паркування. За цей час їм вдалося досягти вагомих результатів - на найбільш проблемних ділянках, де раніше було дуже багато порушень, зараз водії дотримуються правил.

Минулого місяця інспектори активно відпрацьовували місця порушеннь Правил дорожнього руху. Значну увагу було приділено Шевченківському району: вулицям Іванова, Чарівній, проспекту Моторобудівників та Олександрівському району, зокрема вулицям, прилеглим до Центрального ринку.

Не залишили поза увагою інспектори і центр міста. Проспект Металургів, бульвар Шевченка, площа Фестивальна та вулиця Гагаріна - це постійні місця, де водії порушують Правила дорожнього руху. Хоча останнім часом спостерігається чітка тенденція до зменшення кількості порушників.

Загалом за липень інспекторами було винесено більше 1100 повідомлень та постанов про притягнення до адміністративної відповідальності, на загальну суму 480 тисяч гривень. З них близько 770 винесені за порушення, які дійсно перешкоджають безпечному руху та створюють реальну небезпеку для водіїв або пішоходів - це паркування на зупинках громадського транспорту, пішохідних переходах, виїздах з прилеглої території та на перехрестях. І лише трохи більше 330 постанов - за такі порушення, як зупинка в зоні дії заборони на зупинку, на тротуарі, коли для проходу пішоходів залишається менше 2 метрів тощо.

Тобто 70% зафіксованих порушень - це ті, які реально несуть небезпеку, і лише 30% - ті, які просто створюють незручності. Більшість водіїв-порушників користуються передбаченим законом пільговим періодом (50% знижки в разі сплати штрафу протягом 10 днів) та сплачують штраф добровільно. Майже 200 тисяч гривень вже надійшли до бюджету.