Новий маршрут до аеропорту користується значним попитом серед містян

12.08.2020 15:20

На автобусному маршруті №98 сполученням «пр. 40-річчя Перемоги – Аеропорт» за півтора тижні роботи вдвічі зріс пасажиропотік. Він розпочав курсувати з 1 серпня та став ювілейним, 10-м, автобусним маршрутом з великими автобусами, який запустили в Запоріжжі за останні роки.

Напрямок обслуговують 6 автобусів комунального підприємства «Запоріжелектротранс». Автобуси перевозять пасажирів від 6:00 та до 22:00 з інтервалом 25-30 хвилин. Рух машин можна відстежити через додаток «Dozor City». Вартість проїзду – 5 грн.

- Цей маршрут поєднує три найбільші транспортні локації міста – центральний залізничний вокзал, автовокзал та аеропорт. Зрозуміло, що перші дні, як тільки він запрацював, пасажирів було значно менше - близько 500-600. Не всі запоріжці знали про відкриття нового маршруту, у якому він напрямку. Зараз пасажиропотік виріс удвічі – до 1000 -1500 пасажирів на день. Запоріжці оцінили переваги комфортної поїздки у великому автобусі, особливо зараз, коли в країні карантин, і в маршрутку потрапити дуже проблематично, - розповів начальник автомобільної колони автобусного парку КП «Запоріжелектротранс» Максим Закальський.

Відкриття нового маршруту, на якому курсують великі автобуси, дозволило вирішити питання перевезень мешканців віддалених вулиць Шевченківського району, а також співробітників та пасажирів Міжнародного аеропорту "Запоріжжя", яким тепер стало набагато зручніше їздити на роботу та в місто.

- Я живу на вулиці Військбуд і з задоволенням користуюсь маршрутом № 98. Раніше їздила маршрутками, які прямують через вулицю Троїцьку. А цей маршрут набагато зручніший, тому що проїжджає через Малий ринок, площу Університетську, вулицю Іванова. Крім того, в маршрутних таксі завжди багато людей, а тут великий автобус - можна з комфортом доїхати до місця призначення, - розповіла запоріжанка Валентина.

Нагадаємо, вже чотири роки поспіль у Запоріжжі реалізовується масштабна програма розвитку комунального громадського транспорту, яку розробили за дорученням міського голови Володимира Буряка. За цей час були придбані 95 великих автобусів та відкрито 10 нових маршрутів, які поєднують спальні райони з центром Запоріжжя.