Міська влада вирішує питання з виплатою боргів концерну «Міські теплові мережі» за природний газ

25.09.2017 11:20

На найближчій сесії міської ради концерну «Міські теплові мережі» планують виділити 100 мільйонів гривень на погашення боргів минулих років за спожитий природний газ. Про це йшла мова в п'ятницю, 22 вересня, під час засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради.

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що на початок цього року борги концерну «Міські теплові мережі» за природний газ склали понад 600 мільйонів гривень. Вони накопичилися за період 2012-2014 років, сюди також додалися пені і штрафи за невчасну оплату природного газу. Пов'язано це як з боргами споживачів концерну «Міські теплові мережі» за надані послуги, так і збитковістю чинних на той час тарифів на тепло і гарячу воду.

Міський голова підкреслив, що наявність таких боргів ставило під загрозу початок нового опалювального сезону в Запоріжжі. Міська влада взяла на себе зобов'язання погасити ці борги. Зараз місто щомісяця перераховує понад 16 мільйонів гривень, виплачуючи заборгованість минулих років. Виділення частини необхідних коштів з міського бюджету раніше вже підтримали депутати.

- Я поставив завдання, щоб на початок наступного року основна частина боргу зменшилася до 129 мільйонів гривень. У першому кварталі 2018 року ця заборгованість повинна бути погашена. Якщо це буде зроблено, то нам спишуть пені і штрафи в розмірі 189 мільйонів гривень, нараховані за несвоєчасну оплату природного газу. В результаті ми позбудемося додаткового фінансового навантаження, - заявив Володимир Буряк.