У Дніпровському районі триває капітальний ремонт тепломереж

13.08.2020 17:55

6 серпня на вулиці Щасливій почалися масштабні роботи відповідно до планів капітальних і поточних ремонтів запорізького концерну «МТМ» з підготовки котелень та теплових мереж до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років.

Планові роботи з ремонту та заміни теплових мереж ведуться у всіх районах міста Запоріжжя. Так, минулого тижня почався масштабний капітальний ремонт трубопроводу опалення і гарячої води в Дніпровському районі на вулиці Щасливій.

Під час проведення гідравлічних випробувань було виявлено численні пориви на магістральному трубопроводі центрального опалення і гарячого водопостачання. У зв'язку з цим було прийняте рішення про проведення капітального ремонту теплової мережі.

Всього планується замінити 100 погонних метрів труб. На сьогоднішній день демонтовані плити, очищений канал, завершені роботи з монтажу трубопроводів. Орієнтовний термін виконання робіт - 16 серпня. До цього часу також планується виконати зворотну засипку і благоустрій території.

Часткове відновлення асфальтового покриття на проїжджій частині дороги по вул. Щасливій буде проводитися після остаточного завершення ремонтних робіт у повному обсязі.

У результаті впровадження енергоефективних технологій можливо значно поліпшити якість і безперебійне надання послуг споживачеві, виключити теплові втрати. Магістральним трубопроводом з котельні по вул. Щасливій, 2а послуги будуть надаватися споживачам житлових будинків, установ і організацій, розташованих по вулицях Кияшка, Дудикіна, Щасливій, Михайлова, бульвару Вінтера та і ін.

Станом на 12 серпня в цілому по місту до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено:

- 40 з 61 котелень, що становить 65% від плану;

- 41 з 52 центральних теплових пунктів (ЦТП) - 79% від плану;

- виконано заміну мереж опалення та ГВП 13,452 км (в однотрубному обчисленні) - 53% від плану;

- проведено гідравлічні випробування теплових мереж (у двотрубному обчисленні) - 555,325 км, що становить від запланованих 759,75 км 73%;

- на складі є тверде паливо (вугілля) в обсязі 212 т, і очікується поставка ще 811 т до 1 вересня;

- створено запас солі 151 т і очікується поставка 460 т до 1 вересня.

Так, на минулому тижні проводилися роботи за наступними адресами:

- вул. Возз'єднання України, 32 - триває демонтаж трубопроводу, відводів, запірної арматури, чистка каналу;

- вул. М. Корищенка, 30 - чистка компенсатора, демонтаж трубопроводу, монтаж трубопроводу і компенсатора;

- вул. Трегубова, 16 - заміна запірної арматури, монтаж трубопроводу;

- бул. Центральний, 3 - монтаж пластикового трубопроводу і компенсатора.

Активно ведуться роботи з відновлення асфальтового покриття проїжджих частин доріг, тротуарів після ремонтних робіт на теплових мережах, відповідно до розробленого графіку.

На сьогоднішній день виконані відновлювальні роботи загальною площею 5547,63 кв. м. З 11 серпня почалося відновлення асфальтового покриття в Заводському районі (в тому числі і за скаргами жителів міста через контактний центр 15-80).