Володимир Буряк вважає, що книжкова толока стала справжнім святом для Запоріжжя

14.08.2020 18:50

Літературні презентації, лекції, дискусії, майстер-класи, читання. І головне - книги різних жанрів. Все це чекає відвідувачів літературно-мистецького фестивалю «ТОLОКА», який проходить у Запоріжжі з 13 по 23 серпня. Кожен зможе знайти тут книгу на свій смак. Вже у перші два дні фестиваль відвідали сотні запоріжців. Серед них і міський голова Володимир Буряк, який сьогодні на проспекті Маяковського поспілкуватися з учасниками та відвідувачами фестивалю, придбав кілька історичних книг.

11 днів у Запоріжжі проходитиме книжкова толока. Цього року її вирішили провести у новому форматі. Заходи організовані на кількох локаціях. Зокрема на проспекті Маяковського, площі Маяковського, каскаді фонтанів «Райдуга», у сквері Театральному.

Літературно-мистецький фестиваль зацікавив багатьох запоріжців. Перш за все тому, що тут можна придбати книги різних українських видань. Книги різних жанрів, як відомих, так і молодих авторів. Наукові видання, художня, дитяча література та багато іншого. Серед відвідувачів книжкової толоки був сьогодні і міський голова Володимир Буряк, який відвідав фестиваль для того щоб придбати кілька історичних книг.

- Дуже добрі враження від книжкової толоки. У черговий раз у нас проходить такий фестиваль. Я б назвав його святом. У свій час зробили проспект Маяковського. Це дозволяє нам навіть в умовах обмежень адаптивного карантину проводити такий захід на цій локації. Приємно, що до Запоріжжя приїхали багато видавництв з усієї України, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що цього року активно до фестивалю долучилися й міські бібліотеки. Зокрема вони організують роботу локації на площі Театральній. Там відбудуться автограф-сесії з популярними запорізькими письменниками та поетами, презентації нових книг, відкритий мікрофон.

Зазначимо, у Запоріжжі реалізується міська програма розвитку бібліотек, розроблена за дорученням міського голови Володимира Буряка. Після капітального ремонту вдалося перетворити на сучасні бібліотечні заклади Центральну бібліотеку для дорослих (вул. Гоголя, 66) та бібліотеки по пр. Маяковського,7 та пр. Соборному,175. До кінця року після ремонту буде відкрито ще три бібліотеки, які стануть сучасними хабами. А за 5 років планується оновити всі міські бібліотеки. Продовжують впроваджувати у бібліотеках міста і систему електронного квитка.

- Поспілкувався з представниками кількох українських видавництв. Всі зазначили, що за останні роки збільшили видання саме українських книг. Приємно, що з кожним роком книжкова толока у Запоріжжі стає все більш масштабною. Впевнений, що у наступні роки вона також продовжить розвиватися, - наголосив Володимир Буряк.