У Запоріжжі змагалися триатлоністи з усієї України

17.08.2020 16:05

15 та 16 серпня у Запоріжжі проходили ХХVII Міжнародні змагання «Кубок Хортиці» з триатлону та командний Чемпіонат України з триатлону, присвячені Дню Незалежності України. У них взяли участь кілька сотень спортсменів з різних областей України.

Цього року у Запоріжжі все ж пройшли традиційні змагання «Кубка Хортиці» з триатлону, які присвячені Дню Незалежності України. Їх було організовано Запорізькою федерацією триатлону за підтримки міської влади Запоріжжя.

Змагання відбулися 15 та 16 серпня. У них лише у перший день взяли участь 256 атлетів. Серед них як юні, так і дорослі спортсмени, професіонали та аматори, які представляли різні регіони України. Серед переможців та призерів представники Києва, Запорізької, Одеської, Житомирської, Черкаської та інших областей.

Важливо, що серед учасників не лише професійні спортсмени, а й любителі. Адже змагання спрямовані на популяризацію спорту, здорового способу життя серед запоріжців. У перший день у змаганнях взяли участь 126 спортсменів-аматорів. Серед них і помічник Запорізького міського голови Андрій П`ятницький.

- Приємно, що цього року у Запоріжжі все ж вдалося організувати такі змагання. Міська влада зі свого боку надала потрібну допомогу. Організатори – провели все з дотримання карантинних вимог. Такі змагання потрібні місту, запоріжцям, адже популяризують заняття спортом, - сказав Андрій П`ятницький.