У Олександрівському районі продовжується системна боротьба з карантинними рослинами

18.08.2020 12:39

У Запоріжжі триває плановий покіс трав та боротьба з «зеленим агресором» - амброзією. Так, у Олександрівському районі сьогодні, 18 серпня, підрядна організація розгорнула роботи на ділянці поблизу лялькового театру.

Ця ділянка – так звана «біла пляма» на мапі Олександрівського району. Це територія, яка не належить до зони відповідальності ані КРБП «Зеленбуд», ані інших організацій. Тож, знищенням бур'яну тут займається районна адміністрація. Так, працівники залученої підрядної організації впорядкували територію за допомогою мотокіс. Амброзії тут немає, тож позбулися решти небажаних насаджень.

Загалом, цьогоріч запланували викосити 22 га «білих плям», ще близько 13 га – внутрішньоквартальних територій. На це з міського бюджету були спрямовані майже 800 тис. грн. Роботи тривають з травня й по жовтень. Працюють підрядники по колу, повертаючись повторно до вже відпрацьованих ділянок.

- Ми майже вдвічі збільшили територію покосу трав. Минулоріч загальний обсяг охоплення сягав 21 га – разом із внутрішньовартальними територіями і так званими «білими плямами», а цьогоріч - більше 35 га. Відповідне доручення щодо активізації зусиль в цьому напрямку дав міський голова Володимир Буряк. Крім того, про позитивну динаміку свідчить значне зменшення кількості скарг та звернень від алергіків, - зазначив голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Також підрядники пройшлися по вулиці Залізничній. Планують здійснювати покоси раз у два тижні, або ж раз на місяць - залежно від погодних умов.

Для знищення амброзії й решти небезпечних алергенів застосовують два популярних методи – механічний, а також фітоценозу – переорювання верхнього шару грунту. Останній почнуть використовувати вже у вересні, коли спаде спека.