Голови міст та ОТГ Запорізької області ознайомилися з можливостями запорізького аеропорту

18.08.2020 14:08

Розвиток запорізького аеропорту, його важливість не лише для Запоріжжя, а й для Запорізької області, інших регіонів України. Розвиток комунального громадського транспорту у Запоріжжі як приклад успішного проєкту, який може реалізувати громада. Роль та значення місцевого самоврядування у розвитку громад, території. Ці та інші питання обговорювались сьогодні під час засідання Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України, яке пройшло під керівництвом міського голови Володимира Буряка.

У Запоріжжі відбулося засідання Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України. На нього були запрошені міські голови, голови об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Учасників ознайомили з можливостями нового терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», реалізацією програми «Запорізький трамвай», розвитком комунального громадського транспорту у Запоріжжі. Захід пройшов під керівництвом голови Запорізького регіонального відділення АМУ, міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

Спочатку учасники засідання відвідали Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» та збудований новий пасажирський термінал. Володимир Буряк ознайомив гостей з історією реалізації міської програми розвитку запорізького аеропорту, можливостями нового терміналу, новими авіаційними рейсами і так далі. Міський голова наголосив, що за кілька років вдалося у кілька разів збільшити кількість пасажирів, зріс і прибуток аеропорту. Відзначимо, минулого року аеропорт обслужив понад 430 тисяч пасажирів, прибуток підприємства склав більше 90 мільйонів гривень.

 - Підкреслю, новий пасажирський термінал, сучасний аеропорт потрібні не лише Запоріжжю. Вони потрібні всій Запорізькій області, адже сприяють розвитку всього регіону. Сьогодні послугами нашого аеропорту вже користуються пасажири інших областей – Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Донецької, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що головним результатом реалізації програми вважає можливість для запоріжців та представників інших областей за досить невеликі кошти злітати до Києва, багатьох країн Європи. Достатньо згадати, що вартість квитка до Києва може складати від 500 гривень, до Європи – близько 15 євро.

 - Багато хто вважав, що місто ніколи не побудує новий термінал за власні кошти. Ми це зробили. Багато хто не розумів, для чого потрібен новий аеропорт. Поява у запоріжців можливості дешево літати до Києва, Європи показує, для чого громаді потрібен сучасний аеропорт, - підкреслив Володимир Буряк.