Володимир Буряк у Києві представить спільну позицію запоріжців

18.08.2020 15:30

Проблемні питання формування місцевих бюджетів. Ситуація з надходженнями до місцевих бюджетів у поточному році. Активізація роботи Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України на обласному рівні. Ці та інші питання обговорювалися сьогодні у міськвиконкомі під час засідання Запорізького регіонального відділення АМУ. Захід пройшов під головуванням міського голови Володимира Буряка.

До Запоріжжя сьогодні приїхали гості з різних районів Запорізької області. Зібралися для того, щоб розглянути нагальні питання місцевих громад під час засідання Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України. Серед запрошених на захід міські голови, голови ОТГ Запорізької області.

Обговорили питання наповнення місцевих бюджетів, боротьби з коронавірусною інфекцією, формування бюджетів на наступний рік.

- В Україні впроваджується фінансова децентралізація. Це дійсно добре, адже саме на місцях краще знають куди спрямувати кошти. Разом з тим зростають обов’язки місцевого самоврядування, які не завжди підтверджуються додатковими фінансами, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що місцеві громади змушені фінансувати багато програм, які не покриваються державними субвенціями. Це стосується освіти, медицини і так далі. В умовах коронакризи зменшуються надходження до місцевих бюджетів.

- У бюджеті 2020 року Запоріжжю зменшили низку надходжень. Впевнений, що схожа ситуація у всіх вас. Гірше того, поки можемо сказати, що за таким же принципом будуть формуватися бюджети наступних років. Тому вже зараз нам потрібно відстоювати свою спільну позицію, коли відбувається формування держбюджету на наступний рік, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що це в інтересах кожної громади. Саме тому місцеве самоврядування повинно об’єднувати зусилля для захисту спільних інтересів.

Володимир Буряк запропонував підготувати спільне звернення Запорізького регіонального відділення АМУ до Асоціації міст України, Кабінету Міністрів України. Вже наприкінці серпня Володимир Буряк виступить з цим зверненням на засіданні Правління Асоціації міст України.