У Запоріжжі триває заміна мереж теплопостачання

19.08.2020 15:27

Працівники концерну «Міські теплові мережі» прокладають трубопровід на перетині вулиць Козачої, 1 і Української, 28. Модернізують мережу подачі та обробки теплоносія довжиною 200 м.

Ця ділянка трубопроводу не пройшла гідравлічні випробування, тобто не витримала підвищеного тиску в системі. Перевірку на «міцність» всіх мереж концерну «МТМ» влаштовують щороку в період міжсезоння - щойно охолонуть батареї. Вона дозволяє виявити та ліквідувати «вразливі місця» тепломереж, запобігти появі пошкоджень під час опалювального сезону.

Роботи на перетині вулиць Козачої та Української почали два дні тому.

- За цей час ми провели розробку грунту, забезпечили доступ до камери, витягли старі труби та тепер починаємо монтувати нові. Звичайно, роботи буде багато, але потім з цією ділянкою не буде проблем, - розповів начальник служби аварійно-відновлювальних робіт концерну «Міські теплові мережі» Олександр Ніколайчук.

Труби прослужили понад 50 років, і за цей час вийшли з ладу. Місцеві жителі постійно скаржилися працівникам концерну на випаровування з-під землі в холодну пору року. Фахівці кажуть, що в будь-який момент тут міг статися порив.

- Щоб якомога оперативніше закінчити монтаж на об'єкті, роботи йдуть і вдень, і вночі. Тому велике прохання до жителів - не турбуватися. Кілька днів - і ми закінчимо. Це все тимчасові труднощі. Тим більше, що відключення гарячої води не відбулося, її подача здійснюється в штатному режимі, - пояснив Олександр Ніколайчук.

За словами фахівців, нові труби будуть тепло- і гідроізольованими. Їх гарантійний термін - близько 50 років.

Роботи планують закінчити наприкінці тижня.