Відбулося засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва

20.08.2020 18:05

Сьогодні, 20 серпня, у великій залі міськвиконкому пройшло чергове засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва. Учасники зустрічі зокрема обговорили питання демонтажу незаконно розміщених елементів благоустрою міста.

Доповідач начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко розповів, що з минулого року у місті почалися позитивні зміни у справі демонтажу незаконних елементів благоустрою.

- Це рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради щодо усунення наслідків порушення правил благоустрою шляхом демонтажу незаконних тимчасових споруд, малих архітектурних форм, засобів дрібнороздрібної та лоточної торгівлі. Також інспекція з благоустрою тісно співпрацює з робочим органом з питань розміщення зовнішньої реклами, а також департаментом архітектури і містобудування Запорізької міської ради щодо проведення постійного моніторингу, перевірок, і як наслідок – демонтажів незаконних рекламних конструкцій, інформаційних вивісок, перш за все у центральній частині міста, - додав Віталій Лисенко.

Так, за останній рік було ухвалено 225 рішень щодо демонтажу незаконних споруд, 146 вже реалізовано станом на серпень поточного року. Робота нині триває у всіх районах міста. Яскравим прикладом для містян був демонтаж 15 незаконних торгових об’єктів на проспекті Металургів. На найближче засідання виконавчого комітету також виносяться проєкти рішень щодо демонтажів таких самих об’єктів, але вже в іншому районі Запоріжжя.

- Спільні зусилля зараз націлені на очищення нашого міста від таких споруд. Мало того, що вони встановлені без відповідних дозвільних документів, не здійснюють відрахувань до місцевого бюджету, псують вигляд нашого міста, ще й викликають невдоволення запоріжців. Також вони створюють перешкоди тим підприємцям, які працюють легально, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Також у ході засідання координаційної ради учасники обговорили й деякі питання оренди державного та комунального майна у зв’язку з введенням в дію ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» від 03.10.2019 № 157-ІХ та Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого поставною КМУ від 03.06.2020 № 483.

Як зазначила директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила, оренда державного та комунального майна базуватиметься на принципах, які повністю відповідають потребам сучасності – зокрема відкритості та прозорості, й буде залучена до процесу діджиталізації.

Окреме питання було присвячене діяльності стихійних ринків у Запоріжжі.