В Хортицький район вже у вересні можна буде їздити тролейбусом

21.08.2020 15:05

Цього вересня запрацює новий тролейбусний маршрут, який з’єднає Бородінський мікрорайон з Хортицьким районом. На ньому працюватимуть тролейбуси з автономним ходом. Сьогодні виконавчий комітет Запорізької міської ради затвердив відповідний маршрут.

Міський голова Володимир Буряк проінформував членів виконавчого комітету міської ради про реалізацію низки міських програм. Зокрема про початок встановлення систем безконтактної оплати проїзду у комунальному громадському транспорті, початок робіт з відновлення 53-ї школи, яка постраждала від пожежі, продовження робіт з відновлення повноцінного трамвайного маршруту №12.

Міський голова наголосив, що ще одним важливим проєктом є створення нового тролейбусного маршруту №2, який покращить транспортне обслуговування Хортицького району та Бородінського мікрорайону, з’єднає їх між собою.

- Зараз на цьому напрямку працюють лише приватні перевізники. Тепер запустимо тролейбусний маршрут. Це стало можливим завдяки придбанню тролейбусів з автономним ходом. Тобто частину маршруту тролейбус зможе проходити без контактної мережі, - сказав Володимир Буряк.

Тролейбусний маршрут №2 «Бородінський мікрорайон – Магазин меблів (Хортицький район)». Він пройде по вулицях Товариській, Професора Толока, Бородінській, Рельєфній, Щасливій, Дніпровське шосе, Істоміна, Хортицьке шосе, Новгородській, Василя Сергієнка, Героїв 93-ї бригади, проспекту Ювілейному та в зворотньому напрямку. Виконавчий комітет підтримав затвердження нового тролейбусного маршруту, який запрацює вже у вересні.

Нагадаємо, останні кілька років у Запоріжжі успішно розвивається комунальний громадський транспорт. Придбано 95 великих автобусів, 15 тролейбусів, у тому числі з автономним ходом. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Відкрито 10 нових маршрутів з великими комунальними автобусами, новий тролейбусний маршрут №1 між центром міста та островом Хортиця. Тепер прийшла черга ще одного нового тролейбусного маршруту.