Запоріжці відзначають День Незалежності України на острові Хортиця

24.08.2020 18:10

24 серпня Україна відзначає День Незалежності, яку було здобуто 29 років тому. В останні роки це свято набуло для всіх громадян України особливого значення, адже українці змушені відстоювати незалежність своєї держави. Святкові заходи сьогодні проходять по всій Україні, у тому числі і у Запоріжжі. Одним з місць святкування вже традиційно став острів Хортиця, який називають однією з колисок української державності.

Сьогодні у Запоріжжі пройшла низка святкових заходів, присвячених Дню Незалежності України. Зокрема святкування сьогодні проходило на острові Хортиця, на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ». Зрозуміло, що під час заходу учасники мали дотримуватися карантинних вимог.

До присутніх звернулися представники обласної та міської влади. Виступаючі наголошували на особливому значенні Дня Незалежності України для всіх українців та кожного запоріжця. Відбулося нагородження запоріжців за внесок у захист України, соціально-економічний розвиток Запорізького краю, активну участь у громадській діяльності.

«Родзинкою» свята стала демонстрація відео-привітань 29-річних ровесників незалежності нашої держави, молодіжний флешмоб до Дня Незалежності.

На святкуванні на території історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» виступають українські музичні колективи та виконавці, які виконують різноманітні музичні твори. Серед них гурти «Декаданс», «PUNKY-BOYZZ», «SWIFT», «The Vagis band».

Завершиться святкування Дня Незалежності України на острові Хортиця виступом симфонічного оркестру Запорізької обласної філармонії та світловим шоу на території Музею історії запорозького козацтва.