У Запоріжжі відбувся Вікенд Незалежності

25.08.2020 10:03

23 та 24 серпня у Парку Перемоги пройшли міські святкові заходи з нагоди святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, які були об’єднані в одне велике свято – Вїкенд Незалежності. Захід, організований управлінням по роботі з молоддю та сім’єю Запорізької міської ради, відвідали близько 2000 осіб.

Так, більше десяти команд взяли участь у квесті «Hand Made Quest» - виконували завдання на різних локаціях та ділилися результатами в Інстаграм-сторіз. Команда-переможець отримала путівку до Європи на 4-х осіб.

Також всі охочі мали змогу пройти «Тур Де Юкрейн» - низку вікторин про Україну. Теми запитань та завдань стосувалися всіх сфер життя: культури, промисловості, політики, фінансів та природи. Молодь Запоріжжя привітала всю країну з державними святами, приєднавшись до великого забігу. Головною його особливістю було те, що маршрут сформував на мапі форму герба України – тризуба.

Ще одним яскравим елементом святкувань став масовий флешмоб, в ході якого учасники підпалили димові шашки кольорів національного прапору. Не менш феєричним видався і фестиваль фарб Холі. Діти і дорослі отримали чимало задоволення, підкидаючи у небо синьо-жовті фарби.

На святі працювали локації та майстер-класи, серед яких: гончарне мистецтво, виставка зброї, сувеніри ручної роботи, робототехніка, віртуальна реальність, створення різних фігур з повітряних куль, малювання піском на папері, хімічне шоу та шоу мильних бульбашок. Всі охочі могли абсолютно безкоштовно покататися на дитячих електромобілях і толокарах та зробити гарні світлини на згадку на фоні тематичних фотозон.

Аніматори та ведучий заходу постійно підтримували гарний настрій іграми, конкурсами та інтерактивом. Загалом, впродовж двох днів вікенду найактивніші учасники отримали більше 500 подарунків.

Зазначимо, захід відбувся з дотриманням всіх карантинних вимог – зокрема маскового режиму та соціального дистанціонування між учасниками.