Запорізькі депутати виділили додаткові кошти на виплату заробітних плат медикам та освітянам

26.08.2020 17:25

У ході 52-ї сесії міськради депутати підтримали рішення про виділення додаткових коштів на галузь охорони здоров'я. Зокрема, мова йде про 25 млн грн з міського бюджету, які призначені на виплату заробітних плат медикам.

Так, народні обранці внесли відповідні зміни до програми «Охорона здоров’я міста Запоріжжя на період 2019-2021 роки». Серед впроваджених нововведень зокрема збільшення видатків на заробітну плату в обсязі 25 млн грн.

Також спрямували кошти державної субвенції – 16 млн грн, на створення сучасних приймально-діагностичних відділень у КНП «Міська лікарня № 9» та КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги». Зазначимо, цьогоріч в Україні розпочалася реалізація урядової програми EMERGENCY-2020, яка передбачає капремонт і реконструкцію відділень невідкладної допомоги в опорних лікарнях міста. У Запоріжжі таких дві. Будівельні роботи стартували в серпні та повністю мають бути завершені вже наступного року.

Також, депутати міськради передбачили кошти на виплату заробітних плат з нарахуваннями працівникам освітньої галузі – на це виділили 50 млн грн, ще близько 3 млн грн – на підготовку закладів освіти до нового начального року в умовах карантину. Відповідні зміни внесли до бюджету міста на 2020 рік.