Депутати виділили додаткові кошти для «Запоріжелектротрансу»

26.08.2020 17:35

На сесії Запорізької міської ради народні обранці схвалили пропозицію щодо збільшення фінансування за відповідною програмою. Зокрема, задля виплати заробітної плати працівникам КП "Запоріжелектротранс".

Нагадаємо, у Запоріжжі реалізується міська цільова програма «Забезпечення належної та безперебійної роботи Запорізького комунального підприємства міського електротранспорту «Запоріжелектротранс» на 2018-2021 роки».

В умовах карантину, запровадженого з метою стримування поширення небезпечного коронавірусу, міський електротранспорт продовжує курсувати у звичному режимі, але із дотриманням всіх встановлених вимог. Так, кількість пасажирів у салоні не перевищує кількості місць для сидіння. Відповідно, через обмеження впав не тільки пасажиропотік, а й дохід підприємства-перевізника, у той час, як тариф на проїзд теж залишився незмінним.

Для забезпечення належної та безперебійної роботи «Запоріжелектротрансу», в ході 52-ї сесії міськради депутати підтримали внесення змін до відповідної цільової програми. Проєктом, зокрема, пропонувалося додатково передбачити 35 млн грн на фінансову підтримку підприємства, а саме - виплату заробітної плати працівникам, сплату єдиного соціального внеску та інших видатків.