Володимир Буряк представить у Києві спільну позицію громад Запорізької області

27.08.2020 09:00

Сьогодні в Києві відбудеться засідання Правління Асоціації міст України. Зокрема планується обговорити питання щодо актуальних для місцевих громад проблем формування бюджетів, звіт про виконання рішень правління АМУ та інші. У засіданні візьме участь міський голова Володимир Буряк, який представить спільну позицію Запорізького регіонального відділення АМУ щодо формування бюджетів на 2021 рік та діючих бюджетів 2020 року.

Асоціація міст України представляє інтереси органів місцевого самоврядування на державному рівні. Зокрема АМУ вносить пропозиції щодо тих чи інших законопроєктів, формування Державного бюджету до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України.

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк не лише очолює Запорізьке регіональне відділення АМУ, але й входить до складу Правління вказаної організації. Під час засідань Правління обговорюються найбільш актуальні для місцевих громад питання. Чергове засідання Правління відбудеться сьогодні в Києві. У його роботі візьме участь Володимир Буряк.

До порядку денного внесено низку важливих питань. Серед них звіт про виконання рішень Правління АМУ, актуальні проблеми бюджетного процесу 2020 року, про проєкти законів, які стосуються внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування» щодо розпорядження землями комунальної власності, врегулювання конфліктних ситуацій між головами громад та відповідними місцевими радами та інші.

Міський голова Володимир Буряк планує представити на засіданні Правління спільну позицію Запорізького регіонального відділення Асоціації міст України. Вона стосується захисту спільних інтересів громад при формуванні бюджетів всіх рівнів, у тому числі й на наступний рік. Нагадаємо, спільну позицію обговорили під час відкритого засідання, яке відбулось 18 серпня в Запоріжжі.

Також Володимир Буряк виступить з пропозицією звернутися до органів центральної влади щодо необхідності продовження державної програми молодіжного житлового кредитування, строк дії якої завершується.