У Запоріжжі працює сім відділень соціальної реабілітації дітей з особливими потребами

22.09.2017 15:25

За інформацією управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, в обласному центрі працюють сім відділень соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), основне завдання яких - соціалізація дітей, комплексна корекційна допомога фахівців, підготовка до інтеграції до загальноосвітніх закладів.

З початку року кваліфіковану допомогу фахівців отримали близько 370 дітей віком від 2 до 18 років. Щодня відвідують відділення 270 дітей з різними захворюваннями. Всі послуги у відділеннях надаються безкоштовно. Фахівці проводять корекційні заняття, організовують пізнавальні екскурсії, розважальні заходи. Велика увага приділяється оздоровленню та фізичному розвитку дітей.

Так, група з 9 дітей відділення Шевченківського району, ось уже другий рік відвідує заняття в басейні Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні. Чуйні і кваліфіковані фахівці лікарні створюють умови і докладають чимало зусиль для зміцнення здоров'я і успішного розвитку кожної дитини. Заняття проходять з вересня по березень два-три рази на тиждень і є ефективною системою оздоровлення дітей з церебральним паралічем і ураженням центральної нервової системи.