Володимир Буряк назвав першочергові рішення, які необхідно затвердити на сьогоднішній сесії

26.08.2020 17:10

Сьогодні проходить 52-а сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесено понад 100 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема освіти, медицини, житлово-комунального господарства, інфраструктури. Виступаючи на сесії міський голова Володимир Буряк зупинився на низці важливих питань, які необхідно затвердити.

Під час виступу на 52-ї сесії Запорізької міської ради міський голова Володимир Буряк зупинився на першочергових питаннях, які пропонується затвердити.

Зокрема планується виділення додаткових 25 мільйонів гривень для виплати заробітних плат медикам та 50 мільйонів гривень педагогам. Адже коштів державної субвенції для цього не вистачає. Місто вимушене виділяти додаткові гроші для забезпечення стабільної роботи шкіл, медичних закладів.

Місто також виділить на підготовку навчальних закладів до навчального року 2,9 млн грн. для виконання карантинних заходів – придбання антисептиків, дезінфікуючих засобів і т.д.

- Було підготовлено проєкт рішення, який стосується пільгового проїзду. Наразі обмеження на перевезення пасажирів у кількості місць для сидіння залишається. Тому в години пік у робочі дні пільги, як і раніше, для пенсіонерів діятимуть з 10:00 до 16:00. Але пропонується зняти обмеження за часом перевезення для всіх пасажирів пільгових категорій у вихідні та святкові дні. Тобто у ці дні всі пільговики зможуть безкоштовно їздити протягом всього дня, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що минулого тижня відбулася зустріч із представниками «Укргазбанку» й «Ощадбанку», на якій було підписано меморандум щодо підтримки мікро- та малого бізнесу. Зокрема це стосується компенсації відсоткових ставок за кредитами державної програми «5-7-9» в розмірі до 600 тис грн. Міський бюджет компенсуватиме 5% кредитної ставки по таким кредитам. Фактично багато підприємців зможуть отримувати позики під ставку в 0%.

- Сьогодні на сесії планується також затвердити програму часткової компенсації за рахунок міського бюджету відсоткової ставки за іпотечними кредитами тим запоріжцям, які вирішили придбати житло та при цьому потребують згідно з законодавством поліпшення житлових умов, проживають у гуртожитках, стоять у черзі на житло, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також повідомив, що буде виділено кошти на розроблення проєктно-кошторисної документації для реставрації будинку на пр. Соборному, 234. На 2,7 млн грн буде збільшено фінансування програми співфінансування ремонтів багатоквартирних будинків.

Планується виділити 35 мільйонів гривень на фінансову допомогу КП «Запоріжелектротранс». Ці кошти підуть на виплату зарплат працівникам. Адже останні місяці через карантин підприємство несе досить великі втрати через зниження кількості пасажирів, яких перевозить. Разом з тим, сьогодні як ніколи важливо забезпечити стабільну роботу підприємства.