Земельну ділянку в Дніпровському районі продано на аукціоні за рекордну суму

27.08.2020 15:06

Кінцева ціна річної оренди перевищила початкову майже в 5 разів. Відтак бюджет міста новий орендар щороку поповнюватимемо на 2 млн 300 тисяч гривень. Ділянка, що раніше довгий час перебувала в занедбаному стані, буде відведена під будівництво багатоквартирного житлового будинку.

Вперше ділянка була виділена під оренду в 2000 році. Згодом виявилось, що на території не закритий договір оренди. Після звернення виконкому Запорізької міської ради до суду та проведення необхідних юридичних дій, земельна ділянка була повернена у володіння громади. Протягом 15 років вона не забудовувалась і перебувала в занедбаному стані,  потім була виставлена на торги інвесторам для зведення багатоквартирного житлового будинку.

- Ми розробили та затвердили проєкт ділянки, провели експертизу, затвердили стартову ціну. Далі проєкт був переданий до торговельної біржі, яка далі самостійно вже працювала з учасниками, проводила аукціон. З переможцем міська рада має укласти договір оренди,- розповів заступник директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Павло Назаренко.

Місцезнаходження ділянки – перехрестя вулиць Портової та бульвару Паркового. Площа – 0,9136 га. Участь в аукціоні взяли 3 юридичні та 1 фізична особа. Початкова ціна лоту складала 504 573 гривні, за кінцевим результатом аукціону сума зросла до 2 300 856 гривень на рік. Строк оренди – 10 років.

- Міською владою було вилучено цю ділянку з незаконного володіння іншого підприємця, який фактично не сплачував за неї. Ми пройшли всю процедуру від початку, тобто від першого рішення сесії та до затвердження всіх необхідних документів для проведення аукціону. Початкова сума - 507 тисяч гривень, кінцева - 2,3 млн, аукціон вперше за довгий час був таким інтенсивним. Місто тільки виграє від цього – занедбані ділянки розвиваються інвесторами, а казна поповнюється коштами з орендної плати, - зазначив перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.

Наразі рішенням міської ради сформовано 25 земельних ділянок, які передбачені для торгів. 4, разом із сьогоднішнім лотом, вже продані, 9 проєктів чекають затвердження, інші перебувають на стадії розробки.