У Запоріжжі створили ще один сучасний сквер

28.08.2020 12:50

Будівельні роботи у сквері Піонерів фактично завершені. Вже відлили постамент для скульптур, які виготовляють у відповідності з їх первісним виглядом. Підрядники облаштовують пакувальні кармани біля скверу. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконані у сквері роботи.

У Запоріжжі продовжується реалізація масштабної міської програми відновлення зон відпочинку. Оновлені сквер Театральний, проспект Маяковського, Правобережний пляж вже стали знаковими місцями для нашого міста. На завершальному етапі перші черги реконструкції у сквері 30-річчя визволення України та пляжної зони по вул. Лейтенанта Шмідта.

Ще один знаковий об’єкт для Запоріжжя – сквер в Олександрівському районі, всі запоріжці його знають як сквер Піонерів. Реконструкція тут розпочалася наприкінці минулого року. Зараз будівельні роботи фактично завершені. Виконується облаштування паркувальних карманів біля скверу. Підприємці наприкінці вересня – у жовтні також планують виконати благоустрій розташованого поряд зупинкового комплексу.

Залишилося встановити фігури скульптурної композиції та після цього облаштувати місце, яке залишили для заїзду техніки, необхідної під час встановлення скульптур. Зазначимо, біля місця встановлення скульптурної композиції облаштували освітлення. Відлито постамент. Завершують облицювання чаші біля скульптур.

- Будівельні роботи практично завершені. Вже розпочали відливати скульптури скульптурної композиції. Наприкінці вересня композицію планують повністю встановити. Виконають також посів газонів. Буде встановлене спеціальне скло над археологічною знахідкою, - сказав Володимир Буряк.

За словами підрядників, спеціальні елементи скульптур виготовляють на 3D-принтері та потім заливають декоративним бетоном. Вже скоро має надійти скло, яке встановлять над археологічною знахідкою, виявленою під час робіт. Це сходи до лавки Нижнього Гостинного ряду Торгових рядів, що знаходився по вул. Поштовій. Ця знахідка датується 1873 роком. Поряд облаштовано оглядовий майданчик, яким відвідувачі зможуть скористатися після відкриття скверу.

Розпочато і роботи для встановлення камер відеоспостереження у рамках програми «Безпечне місто». Вони сприятимуть збереженню того, що вдалося зробити під час реконструкції.

- Все у цьому сквері йде за графіком, за планом. Це буде ще один сучасний сквер в Олександрівському районі, після скверу Театрального. Наприкінці вересня встановимо скульптурну композицію. Після цього знімуть встановлену огорожу і запоріжці зможуть тут відпочивати, - зазначив Володимир Буряк.