У Шевченківському районі лагодять аварійні стовпи

28.08.2020 15:59

Дві похилені бетонні опори по вулиці Шевченка, що в селищі Зелений Яр, сьогодні зранку почали ремонтувати. Їх заново перевстановлять, зміцнивши при цьому біля них ґрунт.

Ці стовпи ліній електропередач насторожували своїм виглядом і несли певну загрозу для жителів сусідніх приватних будинків. Один з них саме похилився над подвір’ям за адресою вул. Шевченка, 378. Місцеві розповідають: проблема не нова – все почалося років сім тому. Домогтися демонтажу й повторного закріплення аварійних опор мешканцям селища Зелений Яр вдалося тільки зараз.

- Існувала певна загроза для життя людей. Стовп освітлення почав хилитися і міг впасти на будинок. Тож, вирішили звернутися за допомогою до міського голови Володимира Буряка й отримали відгук, - зазначила місцева жителька Олена Макайя.

Ці стовпи, як і під'єднані до них електромережі – зона відповідальності ПАТ «Запоріжжяобленерго», втім підтримку в вигляді техніки та залучення фахівців підприємству надало КП «Запоріжміськсвітло». Лагодять опорні стовпи за алгоритмом: спочатку абонентів сусідніх будинків від'єднують від подачі живлення, далі демонтують аварійні опори, поруч здійснюють буріння нових свердловин і встановлюють їх вже в належному положенні.

- Ці стовпи аварійні. За нормою, відхилення по вертикалі не повинно перевищувати 3-4 градуси, а тут помітно, що вони значно похилені в бік житлових будинків. Опори не впадуть, бо занурені в землю на глибину 2 метри, втім якщо їх швтовхнути – цілком вірогідно, - розповів начальник експлуатаційно-технічного району №4 КП «Запоріжміськсвітло» Олександр Дубицький.

Впоратися фахівці налаштовані найближчим часом, аби не завдавати незручностей місцевим жителям і відновити електропостачання в їх оселях.