У Запоріжжі триває боротьба зі стихійною торгівлею

28.08.2020 16:09

Фахівці районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району спільно з представниками інспекції з благоустрою Запорізької міської ради, фахівцями Національної поліції та Депржпродспоживслужби в Запорізькій області провели спільний рейд з ліквідації стихійної торгівлі.

Перевіряли вулицю Патріотичну поблизу будинку № 66. Тут постійно з’являється стихійний ринок, попри всі намагання міської влади переконати торгівців працювати на законних ринках. Торгівці розгортають свій товар прямо на тротуарі та зеленій зоні. Тим самими вони заважають проходу містян, а також порушують Правила благоустрою міста Запоріжжя.

Учасники рейду провели з торгуючими роз’яснювальну роботу та склали протоколи про адміністративне правопорушення.

- Сьогодні відбувся черговий рейд на території Вознесенівського району. Тут на вулиці Патріотичній є скупчення стихійної торгівлі. Торгують не лише пенсіонери, яких ми переконуємо продавати свій товар на офіційних ринках, де для них діють пільги, а й підприємці. Власники стаціонарних точок торгівлі отримують протоколи за порушення законодавства в сфері благоустрою. Крім того, їх незаконна діяльність перешкоджає тим підприємцям, які працюють в законному полі, оскільки створює недобросовісну конкуренцію, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Протокол про адміністративне правопорушення отримав власник «Рибної лавки». Торгівлю він здійснював без дозвільних документів. Більше того, не дотримувався жодних санітарних вимог.

- Районна адміністрація майже щоденно проводить подібні рейди на підпорядкованій території. На жаль, не всі розуміють, в чому порушення. Є негативна реакція як від торгуючих, так і від мешканців, які купують тут товари. Але здоров’я важливіше, тому закликаю запоріжців не купувати продукцію в подібних місцях, де вона жодним чином не перевіряється, - зазначив заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Єгор Демчевський.

Запоріжцям нагадують, що купівля продуктів та споживчих товарів у місцях стихійної торгівлі може нашкодити здоров’ю, адже лабораторні дослідження якості продуктів, які гарантують безпечність придбаної продукції, проводяться виключно на офіційних торгових майданчиках та комунальних ринках міста.