Запорізькі школи готові до нового навчального року

28.08.2020 16:33

Напередодні нового навчального року запорізькі школи пройшли планову підготовку приміщень і всіх інженерних систем: за гроші міського бюджету поступово оновлюється матеріально-технічна база, вирішуються комунальні проблеми. Крім цього, через епідемію коронавірусу, навчальним закладам довелося проводити додаткову підготовку, щоб діти змогли безпечно відвідувати заняття. Готовність шкіл перевіряли представники міської влади.

Сьогодні з перевіркою відвідали Запорізький загальноосвітній багатопрофільний навчально-виховний комплекс №106, який знаходиться в Хортицькому районі міста. У школі навчаються 1206 учнів в 43 класах, також в приміщенні функціонують 4 групи короткострокового перебування з 43 дошкільнятами.

Для безпеки учнів у школу закупили необхідні засоби захисту та дезінфекції, термометри. Також педагогічний колектив школи організував тут нові умови перебування.

- Обладнали для дітей 5 входів, щоб різні класи не перетиналися між собою зайвий раз. У повному оснащенні медичний кабінет, також передбачили ізолятор для хворих в разі такої ситуації. В їдальні розставили столи таким чином, щоб між ними була відстань. Також передбачили маршрути, за якими діти будуть ходити на перервах, щоб не створювати стовпотворіння. За кожним класом закріплено кабінет, куди будуть приходити вчителі. Наші педагоги готові, проінструктовані, чекаємо дітей, - розповіла директорка Запорізького загальноосвітнього багатопрофільного навчально-виховного комплексу №106 Олена Іванішина.

За словами представників міського департаменту освіти, всі 116 шкіл Запоріжжя готові до нового навчального року. В кожній з них запрацюють подібні правила. З метою безпеки щодня в навчальних закладах буде проходити температурний скринінг і постійна дезінфекція поверхонь.

- Усі загальноосвітні заклади готові. У нас зараз "зелена зона", тож всі заняття будуть проходити в очному режимі. Всі школи забезпечені деззасобами та засобами захисту. У нас є рекомендації міністерства освіти про організацію навчального графіка, щоб уникнути стовпотворіння, проте кожна школа має право вирішувати це питання самостійно, тому графіки розрозробляються індивідуально, - розповів директор департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Станіслав Романчук.

Крім коронавірусної підготовки в школах також провели планові часткові ремонти. Так, у весняно-літній період було виконано 280 таких робіт у різних навчальних закладах.

Так, наприклад, в школі №106 виконали ремонт в фойє, встановили пожежну сигналізацію, придбали кілька комплектів меблів для класів, підготували інженерні мережі. В планах - заміна покрівлі на суму близько 100 тисяч гривень.

- Наше завдання - забезпечити навчальні заклади всім необхідним для успішного старту навчального року. Звичайно, цього року є своя специфіка. Крім звичайних підготовчих заходів, ми закупили деззасоби та засоби індивідуального захисту, термометри. І будемо також в подальшому тримати це питання під контролем. Також традиційно перед першим вересня в цій школі, як й в інших, провели промивку систем, замінили запірну арматуру. Робимо все, щоб ані карантин, ані коронавірус не завадили нашим дітям здобувати знання, - сказав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.