До Хортицького району вже завтра можна буде потрапити тролейбусом

31.08.2020 09:30

З 1 вересня запрацює новий тролейбусний маршрут, який з’єднає Бородінський мікрорайон з Хортицьким районом. На ньому працюватимуть тролейбуси з автономним ходом. Про це сьогодні повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»», що з 1 вересня запрацює новий тролейбусний маршрут №2. Зазначимо, це має покращити транспортне обслуговування Хортицького району та Бородінського мікрорайону.

Тролейбусний маршрут №2 «Бородінський мікрорайон – Магазин меблів (Хортицький район)» з’єднає Бородінський мікрорайон та Хортицький район. Він слідуватиме по вулицях Товариській, Професора Толока, Бородінській, Рельєфній, Щасливій, Дніпровське шосе, Істоміна, Хортицьке шосе, Новгородській, Василя Сергієнка, Героїв 93-ї бригади, проспекту Ювілейному та в зворотньому напрямку. Частину маршруту тролейбуси курсуватимуть автономним ходом, разом з тим на ділянці у районі вул. Істоміна побудовано контактну мережу.

Міський голова Володимир Буряк також повідомив, що сьогодні на випробування вийде 6-й 100-місний європейський тролейбус Van HooL. Також продовжується встановлення систем безготівкової оплати проїзду в комунальному транспорті.

Нагадаємо, останні кілька років у Запоріжжі успішно розвивається комунальний громадський транспорт. Придбано 95 великих автобусів, 16 тролейбусів, у тому числі з автономним ходом. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Відкрито 10 нових маршрутів з великими комунальними автобусами, новий тролейбусний маршрут №1 між центром міста та островом Хортиця. Тепер надійшла черга ще одного нового тролейбусного маршруту.