Діти пільгових категорій отримали путівки в оздоровчі табори

31.08.2020 10:45

Соціальний захист дітей, які волею долі залишилися без піклування батьків, завжди був і залишається одним з пріоритетних в роботі міської влади. Так, кілька років поспіль завдяки міській програмі «Оздоровлення і відпочинок на 2019-2021 роки», за кошти місцевого бюджету проводиться оздоровча кампанія для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

У зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції COVID-19 оздоровчий сезон у 2020 році вчасно не розпочався. Питання щодо оздоровлення та відпочинку дітей влітку цього року розглядалося на рівні Кабінету Міністрів України. З 1 серпня було дозволено роботу дитячих таборів для регіонів, які перебувають в «зеленій» чи «жовтій» зоні.

При підготовці оздоровчої кампанії, міською владою було розроблено комплекс заходів, які гарантовано дозволять мінімізувати усі ризики, пов’язані із COVID -19 та іншими респіраторними хворобами.

Так, діти пільгових категорій, діти, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, прийомних сім’ях, рідні діти прийомних батьків, батьків-вихователів, отримали путівки за рахунок міського бюджету.

З 28 серпня відкрито другий заїзд: вихованці дитячих будинків сімейного типу, прийомні діти поїхали на відпочинок в дитячі оздоровчі табори на узбережжя Азовського моря. Окрім купання та повноцінного харчування на маленьких відпочивальників також чекає активне й цікаве дозвілля.