У Запоріжжі вшанували пам’ять загиблих захисників України

31.08.2020 10:50

29 серпня на Алеї захисників України в парку Металургів відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, рідні та близькі, друзі загиблих воїнів, волонтери, військовослужбовці Збройних сил України та Національної гвардії України, волонтери, представники громадських та релігійних організацій та небайдужі містяни.

- Найголовніше, що в нас є – це пам’ять. Ця Іловайська трагедія відбулась не так вже й давно, і ми повинні пам’ятати про неї та шанувати тих, хто віддав життя за нашу країну, за незалежність, суверенність нашої держави. І ми повинні вшановувати їх подвиг не святкуванням, а днем пам’яті. Ми не можемо повернути час назад, щоб повернути загиблих до життя, але в наших силах – зберегти про них пам’ять, для того, щоб подібні події не повторювались в майбутньому, - зазначив перший заступник міського голови Сергій Мішок.

Пам’ять полеглих учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. Також присутні поклали квіти до Першого каменю Алеї захисників України.