Інтерни медичного університету допоможуть школам Запоріжжя

31.08.2020 12:30

Готовність запорізьких шкіл до початку нового навчального року з дотриманням карантинних вимог. Участь понад 200 інтернів Запорізького державного медичного університету в організації карантинних заходів у запорізьких школах. Ці та інші питання сьогодні обговорили під час наради, яка пройшла у Міському палаці дитячої та юнацької творчості. У ній взяли участь міський голова Володимир Буряк, директори запорізьких шкіл, інтерни медичного університету.

Напередодні початку нового навчального року у Запоріжжі відбулась нарада за участю директорів запорізьких шкіл. Учасники відзначили, що завдяки знаходженню у зеленій зоні учбовий процес розпочнеться у звичному режимі, але з дотриманням карантинних вимог. Міський голова Володимир Буряк наголосив, що міська влада робить все можливе для забезпечення роботи шкіл в умовах карантину.

- Минулий навчальний рік став випробуванням для педагогів, школярів та батьків. Хочу особливо подякувати вчителям, батькам, які допомагали школярам навчатися. Адже за жодних умов діти не повинні втрачати можливість вчитися, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що на останній сесії з бюджету міста було виділено 2,9 мільйони гривень для закупівлю антисептиків, виконання інших карантинних заходів.

- Зрозуміло, що цієї суми не вистачить на весь рік. На наступній сесії також плануємо виділити додаткові кошти. Наше спільне завдання створити безпечні умови для педагогів, школярів. Нажаль ми не отримуємо у цьому питанні підтримки державного бюджету, але зі свого боку місто і далі продовжить фінансувати необхідні заходи, - наголосив Володимир Буряк.

Понад 200 інтернів Запорізького державного медичного університету допомагатимуть запорізьким школам у виконанні карантинних заходів. Зокрема у своєчасному виявленні дітей, педагогів, які захворіли респіраторними захворюваннями, мають підозру на коронавірус. Це стало можливим завдяки домовленостям, які вдалося досягти міському голові Володимиру Буряку з керівництвом медичного університету.

- Хочу подякувати ректору медичного університету Юрію Колеснику за реалізацію такого спільного проєкту. Також висловлюю слова подяки інтернам, які проходитимуть практику у наших школах, допомагаючи навчальним закладам, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також повідомив, що місто робитиме все можливе для повноцінної виплати заробітної плати та надбавок вчителям. Нажаль для цього не вистачає державної субвенції, тому міський бюджет спрямовує на це власні кошти. Зокрема 50 мільйонів гривень були виділені на останній сесії Запорізької міської ради.

Насамкінець Володимир Буряк побажав всім успішного початку нового навчального року. Головне зараз відповідальне ставлення до своєї роботи у кожній школі. Важливо забезпечити не лише навчальний процес, а й дотримання карантинних заходів, щоб зберегти здоров’я школярів та їх батьків, вчителів.