До Дня партизанської слави у Вознесенівському районі привітали ветеранів

22.09.2017 15:45

21 вересня в Вознесенівському районі пройшов урочистий захід за участю ветеранів колишніх підпільників і партизан, оборонців та визволителів рідної землі.

- Нам хочеться не просто нагородити наших Героїв грамотами районної адміністрації міської ради, а нагадати всім присутнім про їх подвиг - зазначив у своїй промові голова районної адміністрації міської ради Андрій Звегинцев.

Особливі слова поваги жителі Вознесенівського району висловили ветеранам-визволителям міста Запоріжжя:

Гречко Микола Герасимович - ветеран-визволитель міста Запоріжжя, капітан першого рангу в запасі. Він в 15 років побачив війну. Двічі був поранений. Після служби, в 1956 році, пішов у відставку. Потім пішов працювати на МК «Запоріжсталь». Зі своїх 89 років ветеран 74 роки віддав війні і праці.

Василенко Павло Михайлович - ветеран-визволитель міста Запоріжжя. У неповнолітньому віці брав участь в підпільно-партизанській боротьбі в організації «Ревком», що діяла в місті Запоріжжя. Був відправлений до Німеччини, де перебував у концтаборі «Дахау». Нагороджений орденами.

Варвашеня Віктор Павлович - полковник у відставці. У роки війни брав участь в бойових діях на окупованій території в Білорусії. Разом з іншими партизанами ставив міни, підривав стратегічні об'єкти, цистерни з пальним, поїзди з живою силою і технікою. У мирному житті Віктор Павлович все життя пропрацював хірургом в 5-й міській лікарні, де прооперував понад 3 тис. хворих.