Запорізькі ДЮСШ на початку навчального року отримали сертифікати на придбання спортивної форми та інвентарю

01.09.2020 12:10

У Запоріжжі приділяється значна увага розвитку дитячо-юнацького спорту. Місто фінансує 20 спортивних шкіл, які представляють понад 30 видів спорту. У цих школах займається 7 тисяч дітей. Для запорізьких ДЮСШ також розпочинається навчальний рік. Сьогодні з керівниками спортивних шкіл зустрівся міський голова Володимир Буряк. Обговорили питання подальшого розвитку дитячо-юнацького спорту та міських спортивних шкіл, роботу навчальних закладів в умовах карантину.

На початку навчального року директори запорізьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл обговорили розвиток дитячо-юнацького спорту та ДЮСШ, організацію роботи, тренувального процесу в умовах карантину. Також спортивні школи отримали сертифікати на отримання спортивної форми, інвентарю на суму близько 2,8 мільйона гривень. Кошти на це були виділені з бюджету міста. Сертифікати директорам шкіл вручив міський голова Володимир Буряк, який взяв участь у нараді.

- Важливо, що вдалося виділити кошти для того, щоб до кінця року міські дитячо-юнацькі спортивні школи могли працювати, а діти займатися у них, тренуватися, брати участь у змаганнях. Хочу подякувати за роботу керівникам, тренерам спортивних шкіл. Зараз важливе завдання не лише організація навчального процесу, а й збереження здоров’я дітей, вашого здоров’я, - сказав Володимир Буряк.

Місто фінансує 20 міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, які представляють понад 30 видів спорту. Бокс, боротьба, художня, спортивна гімнастика, гандбол, футбол, східні одноборства, плавання, легка атлетика, волейбол, баскетбол, фехтування, хокей, академічне веслування і так далі. У них займаються 7 тисяч дітей. У Запоріжжі не лише не закрили ці школи, а і продовжують їх розвивати. Так кілька років реалізується програма оновлення спортивного інвентарю у цих школах.

Зокрема сьогодні спортивні школи отримали сертифікати на придбання спортивного обладнання, інвентарю, форми. Для занять художньою гімнастикою, волейболом, футболом, фехтуванням, веслуванням. Це тренажери, волейбольні, гандбольні, футбольні м’ячі, спортивна форма, взуття, боксерські рукавички та інше. 

- Продовжимо реалізацію міських програм фінансування та розвитку дитячо-юнацьких спортивних шкіл за рахунок коштів бюджету міста. Зокрема передбачимо це у бюджеті наступного року. Цього року надходження до міського бюджету через коронакризу зменшилися, але кошти на забезпечення роботи спортивних шкіл виділені. У наступному році розраховуємо збільшити фінансування цієї програми, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що у планах на наступний рік початок будівництва критого футбольного манежу для ДЮСШ «Металург» на вул. 12 Квітня. Також у місті приватний інвестор планує побудувати льодову арену, де зможуть займатися юні запорізькі спортсмени, зокрема хокеїсти. Ці та інші заходи сприятимуть залученню дітей до занять спортом, а сьогодні це дуже важливо.