У дитячій поліклініці КНП «Міська дитяча лікарня №5» з’явився сучасний рентгенологічний кабінет

01.09.2020 16:55

В Запоріжжі продовжує дію міська програмка з підтримки медичної галузі. Так, з міського бюджету виділяються кошти на оновлення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Нещодавно нове рентгенологічне обладнання з’явилося у дитячій поліклініці КНП «Міська дитяча лікарня №5». Сьогодні представники міської влади перевірили роботу нового приладу.

КНП «Міська дитяча лікарня № 5» - єдина у Запоріжжі багатопрофільна дитяча лікарня, де сконцентровано всі види надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню: стаціонарної, консультативної, амбулаторно-поліклінічної та виїзної для інтенсивної терапії новонароджених.

Поліклінічне відділення № 2 КНП «Міська дитяча лікарня № 5» щороку надає спеціалізовану медичну допомогу більш ніж18 тисяч дітей Вознесенівського та частково Дніпровського районів. Зокрема, щоденно до рентгелогічного відділення звертаються близько 50 пацієнтів.

До цього часу у відділенні працювало застаріле обладнання. Через це медичний персонал та відвідувачі отримували зайві дози випромінювання, до того ж й процес діагностики забирав забагато часу.

За проханням медиків лікарні та в рамках міської цільової програми, з бюджету Запоріжжя виділено 2,4 млн грн на придбання нового рентгенівського апарату. Також виконали ремонт у кабінеті та придбали супутнє обладнання.

- Новий цифровий рентгенівський апарат – надсучасний, вищого класу. Встановивши його, ми суттєво зменшуємо рентгенологічне навантаження як на медперсонал, так і на пацієнта. За допомогою нового апарату ми зможемо набагато швидше та ефективніше виявляти різноманітні ушкодження кісток чи хвороби органів. Наприклад, можна максимально швидко, зручно та безпечно оглянути легені на предмет наявності чи відсутності пневмонії чи інших відхилень від норми, - розповів директор КНП «Міська дитяча лікарня №5» Андрій Запорожченко.

За декілька років систематичного фінансування з бюджету міста, у цьому медичному закладі вдалося практично повністю оновити рентгенологічне обладнання, закупивши 4 таких апарати у різні відділення дитячої лікарні №5.

- Ми реагуємо на всі звернення запоріжців. Так, до нас звернулися медичні працівники з проханням створити у центрі міста для дитячого населення свій відокремлений дитячий цифровий рентген. Таким чином, ми закінчуємо перший етап великого проєкту з переоснащення міської дитячої лікарні №5. Але попереду ще більш амбіціозні плани. Ми плануємо й надалі інвестувати в медичну галузь. За 3-5 років хочемо оновити всі найбільш важливі апарати для діагностики та лікування, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.