У Заводському районі з’явився сучасний сквер

02.09.2020 13:30

Завершено першу чергу реконструкції скверу 30-річчя визволення України, який розташований у Заводському районі. У результаті близько 2 гектарів скверу зазнали кардинальних змін. Нові пішохідні доріжки, облаштовані газони, сучасне освітлення та інше. Оновленим сквером вже гуляють запоріжці. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив якість виконаних робіт.

Останні кілька років у Запоріжжі успішно реалізується програма благоустрою, розвитку місць відпочинку для запоріжців. Місто отримує нові сквери, проспекти, пляжі. Важливо, що подібні проєкти впроваджуються у різних районах міста. Проспект Маяковського, сквер Театральний, сквер Піонерів, Правобережний пляж, сквер Гагаріна. Це лише кілька прикладів виконання робіт з благоустрою Запоріжжя.

Не залишився поза увагою і Заводський район. Сьогодні фактично завершено першу чергу реконструкції скверу 30-річчя визволення України. Сквер розташований на вулиці Лізи Чайкіної. Перша черга виконувалася на ділянці між вулицям Вроцлавською, Молодіжною, Добровольчих батальйонів. Її загальна площа близько 2 гектарів. Саме ця ділянка користується найбільшою популярністю серед мешканців, тому розпочати вирішили з неї. Загальна площа скверу ж майже 6 гектарів.

Можна побачити, що реконструйована частина скверу кардинально змінилася. Таким чином у Запоріжжі вдалося створити ще одну сучасну зону відпочинку. Не підлягає сумніву, що оновлений сквер стане ще одним улюбленим місцем для мешканців Заводського району.

- За основу взяли існуючий тут ландшафт, облаштувавши на цій ділянці сучасний сквер. Збережено зелені насадження, засіяно травою газони. Поміняли освітлення. Вже у найближчий час встановимо тут відеокамери програми «Безпечне місто», - сказав Володимир Буряк.

Реконструкцію у сквері виконували комплексно. Замінено 82 опори зовнішнього освітлення, з встановленням сучасних світлодіодних ліхтарів, встановлено лавки, укладено понад 7 тисяч квадратних метрів пішохідних доріжок. Збудовано систему автоматичного та механічного поливу. Облаштовано близько 13 тисяч квадратних метрів газонів – як гідропосівом так і звичайним посівом. Облаштовано дитячий та спортивний майданчики.

У подальшому планується продовжити реконструкцію наступної ділянки скверу. Це буде вже друга черга реконструкції. Все залежатиме від наявності фінансування, однак реалізувати цей проєкт планують вже у наступному році.

- Наступного року плануємо розпочати другий етап реконструкції скверу. Зараз важливо зберегти те, що тут було зроблено, у тому числі і від вандалізму. Адже всі ці проєкти ми реалізуємо за кошти громади міста. Це роблять не міський голова та окремі депутати. Саме праця кожного запоріжця сприяє наповненню міського бюджету, гроші з якого йдуть на реалізацію таких проєктів, - підкреслив Володимир Буряк.

Зазначимо, цього року у Заводському районі виконуються роботи на ще одному важливому об’єкті. Завершується перша черга реконструкції пляжної зони на вул. Лейтенанта Шмідта. У результаті місто фактично отримає ще один облаштований пляж, перший подібний пляж у Заводському районі.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що у планах на найближчі роки продовження низки проєктів у різних районах міста. Зокрема реконструкція площі Запорізької, парку Енергетиків у Дніпровському районі, продовження робіт у сквері Ювілейному у Хортицькому районі та будівництва нового парку біля Набережної магістралі у Вознесенівському районі. Є у міста і ще один амбіційний проект – реконструкція парку «Дубовий гай», головного парку міста. Однак цей проєкт потребує значного часу та фінансування.