У Запоріжжі продовжують боротися зі стихійною торгівлею

02.09.2020 16:25

Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради спільно з представниками поліції і фахівцями Дніпровської районної адміністрації міської ради провела черговий рейд з ліквідації стихійної торгівлі.

Цього разу перевірили вулиці Професора Толока, Ладозьку і Дудикіна в Дніпровському районі.

Саме за цими адресами надходить значна кількість звернень городян, які обурені несанкціонованою торгівлею. Реалізація товарів тут велася без дозвільних документів. Продавали фрукти, овочі і одяг.

За результатами проведених рейдів, осіб, які здійснювали несанкціоновану торгівлю, попередили про неправомірність їхніх дій, попросили не повторювати порушення. Тим, хто не виконав вимоги, учасники рейду виписали адмінпротоколи.

- Ми намагаємося відразу не штрафувати людину, спочатку проводимо роз'яснювальну роботу. Але якщо бачимо, що правопорушення повторюється, доводиться виписувати протокол. А далі міська адміністративна комісія буде розглядати міру покарання. Це штраф від 340 до 1600 гривень, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Фахівці інспекції звертають увагу запоріжців на те, що споживання придбаної на стихійних точках продукції може призвести до проблем зі здоров'ям і харчових отруєнь, адже лабораторні дослідження якості продуктів проводяться виключно на офіційних торгових майданчиках і на комунальних ринках міста, що може гарантувати їх відповідність санітарним нормам і безпеку для покупців.