У Запоріжжі готуються до музичного фестивалю Khortytsia Freedom

03.09.2020 16:45

Масштабне щорічний захід відбудеться в місті вже втретє. В рамках фестивалю протягом двох днів працюватимуть три сцени, де виступлять відомі українські зірки. Також для гостей концерту організовують фуд-корти та фотозони. Традиційно в якості локації обрали територію Планетарію, який знаходиться біля парку Металургів. Відвідати фестиваль можна безкоштовно, але з дотриманням карантинних заходів. Організатор - Запорізька міська рада.

У цьому році фестиваль Khortytsia Freedom пройде 19-20 вересня. За традицією буде три сцени, але тематики будуть відрізнятися від минулих років. Так, цього разу відвідувачі зможуть послухати виступи на етно-сцені, на Люкс-ФМ стейдж і на Дзаззі стейдж.

-У зв'язку з карантинними обмеженнями, цього року ми не запрошували іноземних зірок і не відбирали нові таланти для виступів на фестивалі. Однак багато знаменитостей української естради погодилися стати учасниками, також у нас є музичний партнер, який буде відповідати за одну зі сцен. Крім цього, ми вирішили, що буде правильно виділити місце для джазових виконавців. Адже через карантин, цієї весни так і не відбувся ще один популярний запорізький фестиваль - Jazzy. Таким чином, на нашому заході прозвучать найрізноманітніші, трендові музичні напрямки, - розповів директор департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Сергій Білов.

Проведення заходу стало можливим, бо Запоріжжя знаходиться в зеленій зоні. Це означає, що в місті спокійна епідеміологічна ситуація. Однак, перед організацією, куратори проекту проконсультувалися з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством культури. Таким чином, учасникам заходу будуть вимірювати температуру, перевіряти наявність масок і просити дотримуватися дистанції.

За словами організаторів, це все ж не завадить отримати позитивні враження від фестивалю.

- Khortytsia Freedom став візитною карткою нашого міста. Він приваблює не тільки містян, а й гостей з інших міст. Так, наприклад, минулого року фестиваль відвідали понад 80 тисяч меломанів. Таким чином, ми залучаємо туристів до нашого міста, даємо їм зрозуміти, що у нас цікаво, - розповіла начальник управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова.

Організатори кажуть, що у виступах візьмуть участь близько 30 артистів, проте всіх імен поки не називають, щоб зберегти інтригу. Поки відомо лише, що серед виступаючих - ДахаБраха, Ляпіс-98, Плач Єремії, український бенд - Вагоновожаті.

Організатори закликають стежити за новинами на офіційних сторінках в соцмережах. Фестиваль відбудеться 19-20 вересня, з 17:00, запрошуються всі бажаючі, вхід безкоштовний.