У Запоріжжі тривають перевірки дотримання правил карантину

03.09.2020 16:50

У всіх районах міста працюють мобільні групи, які здійснюють контроль за дотриманням карантинного режиму. До їх складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції та інспекції з благоустрою. Сьогодні, 3 вересня, перевірка відбулася у двох закладах продовольчої торгівлі по вулиці Матросова, що у Вознесенівському районі.

Так, в одному з магазинів представники міського управління Держпродспоживслужби виявили деякі порушення. Зокрема, були помічені «прогалини» у веденні журналу температурного скринінгу працівників, відсутність якісних посвідчень дезінфекційних засобів, позначок соціальної дистанції, які стерлися з плином часу, а також не дотримання маскового режиму, як відвідувачами, так і працівниками магазину.

За підсумками рейду, був складений адмінпроткол за ст. 42 КУпАП (порушення санітарних норм), санкція котрої передбачає стягнення штрафу від 102 грн до 425 грн. А от у другому закладі були виявлені незначні порушення.

- Адміністрації рекомендовано посилити контроль за дотриманням маскового режиму відвідувачами, бо люди можуть заходити до закладу у масці, а по ходу її знімати і на при касовій зоні знаходитися вже без маски. Ми склали довідку, обмежилися попередженням, також буде здійснена повторна перевірка в рамках роботи мобільної групи. Якщо будуть виявлені порушення, або підтвердяться ті, які ми вже знайшли, теж буде складений адмінпротокол, - зазначила спеціаліст Запорізького міського управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області Катерина Острогляд.

Загалом, від початку запровадження карантину у Вознесенівському районі було проведено більше 700 рейдів. За словами заступника голови Вознесенівської районної адміністрації Єгора Демчевського, позитивна динаміка є, люди починають більш відповідально ставитися до карантинних вимог.

- Я вважаю, що такими темпами ми зможемо залишитися у «зеленій зоні». Щоб люди розуміли, ми проводимо рейди не тільки на центральних вулицях, а й загалом по всьому району. До нас надходять скарги від місцевих мешканців, на які ми реагуємо миттєво. Сьогодні оглянули кілька магазинів. Перевірили дотримання карантинних вимог, наявність антисептиків, масок, здійснення контролю за дотриманням соціальної відстані та інше, - додав Єгор Демчевський.

У свою чергу, представники інспекції з благоустрою перевірили встановлений поруч із магазинами МАФ. На фасаді тимчасової споруди розміщені рекламні конструкції, поруч відсутній кошик для сміття, через що довколишня територія виглядає неохайно, не у кладений і договір на вивезення твердих побутових відходів. Власники МАФу виявлені недоліки пообіцяли усунути найближчим часом.