У Запоріжжі продовжують працювати над відновленням повноцінного руху трамвайного маршруту №12

04.09.2020 10:15

В останні роки у Запоріжжі багато уваги приділяють розвитку комунального громадського транспорту. З 2016 року було придбано 95 автобусів великої місткості, 16 тролейбусів, у тому числі частина з автономним ходом. Придбано 13 європейських трамваїв. На базі КП «Запоріжелектротранс» зібрано 11 трамваїв запорізького виробництва. Цього року на лінію повинні вийти ще 3 таких трамваї.

Завдяки цьому у Запоріжжі було відкрито 10 нових маршрутів з великими комунальними автобусами. Зокрема цього року запрацював маршрут з Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» та Шевченківського району до центру міста. Створено 2 нових тролейбусних маршрути, на яких працюють тролейбуси з автономним ходом. Так з 1 вересня розпочав роботу тролейбусний маршрут №2, який з’єднав Бородінський мікрорайон з Хортицьким районом.

На цьому міська влада зупинятися не планує. Зокрема продовжується робота над відновленням повноцінного руху трамвайного маршруту №12 «Запоріжжя Ліве – майдан Волі». Про зроблене та подальші плани у цьому напрямку на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» написав міський голова Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що довжина маршруту 25,2 кілометри. Значна частина трамвайного полотна на ньому стала непридатною для використання. Відновлено два шляхопроводи на вулиці Калібровій. Відремонтовано перехрестя вулиць 8 Березня – Шевченка – Верещагіна. Виконано ремонт на ділянці вулиці Шевченка – від вул. 8 Березня до кільця біля 52-ї школи. Відремонтовано дорогу та тротуари між шляхопроводами Каліброва-І та Каліброва-ІІ.

- Вже у наступному році плануємо облаштувати трамвайні рейки в одну колію на ділянці від кільця біля 52-ї школи до шляхопроводу на вулиці Калібровій. Одноколійний трамвайний рух буде здійснюватись на ділянках вулиць Шевченка, Солідарності, Калібрової. У результаті це дозволить нам відновити повноцінну роботу трамвайного маршруту №12, з’єднавши Заводський та Шевченківський райони між собою і далі з центром Запоріжжя, - зазначив Володимир Буряк.