Володимир Буряк назвав пріоритетні питання завтрашньої сесії

26.09.2017 13:25

У середу, 27 вересня, відбудеться двадцять перша сесія Запорізької міської ради. До порядку денного включені десятки питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Серед них внесення змін до міського бюджету, міські бюджетні програми, спрямовані на фінансування освіти, охорони здоров'я, житлово-комунального господарства, соціального захисту населення і так далі.

Свою думку про пріоритетні питання завтрашньої сесії на публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» висловив міський голова Володимир Буряк:

«Завтра виносимо на сесію питання, від яких залежить життя міста і запоріжців не тільки протягом нинішнього опалювального сезону, але й в найближчі кілька років.

Завдання на найближчий місяць - своєчасна подача тепла зі стартом нового опалювального сезону. Ситуація вже традиційно ускладнюється боргами, які накопичувалися роками і продовжують зростати. Щоб виконати зобов'язання і дотримуватися графіка, на сесію виносимо рішення про виділення з міського бюджету коштів на погашення боргів минулих років. Тільки так ми зможемо отримати необхідні ліміти газу і почати топити в будинках вчасно.

Завдання на найближчі роки - системні зміни роботи громадського транспорту. Для цього нам потрібен транспорт великої місткості. Міська програма розроблена. Останні події свідчать про те, що далі тягти не можна. Тому ми виносимо на розгляд питання про закупівлю нових великовантажних автобусів і будемо переконувати депутатів підтримати нас.

Завдання, від якого залежить майбутнє Запоріжжя - зберегти для міста аеропорт. Питання про проект бюлетеня Європейського агентства безпеки польотів (EASA) розглядається на найвищому рівні. Є доручення Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, заява профільного міністра Володимира Омеляна. Однак ми не можемо залишатися осторонь процесу, оскільки від рішення залежить інвестиційне майбутнє Запоріжжя. Тому виносимо на сесію звернення до центральних органів влади, щоб позначити нашу позицію і вимагати максимального сприяння в цій складній ситуації.

Сподіваюся, що рішення цих питань знайде підтримку в сесійній залі, а політика не завадить нам вирішувати нагальні проблеми і йти вперед».