У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

04.09.2020 13:24

Після літніх канікул повернулась до ефіру програма «Черговий по місту» на телеканалі Z. Першим гостем, який 3 вересня в прямому ефірі разом з ведучим обговорював актуальні для міста теми, став перший заступник міського голови Сергій Мішок. «Черговий по місту» відповів на питання запоріжців, адресовані за телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі «Фейсбук».

На початку програми Сергій Мішок привітав телеканал з новим сезоном програми та висловив упевненість, що жителям міста буде цікаво поспілкуватись та задати питання, які їх хвилюють. Після цього перший заступник міського голови розповів про події, які відбулись у Запоріжжі минулого тижня. Він зазначив, що завершилось літо та почався новий навчальний рік.

- Місто Запоріжжя знаходиться в «зеленій» зоні. Проте, є не обнадійливі прогнози з цього приводу, оскільки по свій країні спостерігається зростання кількості хворих, і в нашому місті також. Більшість запоріжців, які захворіли на коронавірус, переносять його в легкій формі. Однак, хочу ще раз закликати всіх носити маски, дотримуватись дистанції, і тоді ризик збільшення кількості інфікованих буде меншим, - зазначив Сергій Мішок.

Минулої середи після літній канікул у Запоріжжі відбулась сесія міської ради, на якій була прийнята низка важливих рішень, зокрема й щодо підготовки до нового навчального року.

- Для того, аби школи були готові приймати учнів, в Запоріжжі, як і по всій Україні, довелося докласти значних зусиль. Є обов’язковий масковий режим, і про важливість його дотримання говориться і на батьківських зборах, також проводиться роз’яснювальна робота з учнями. Крім того, за кошти міського бюджету були придбані необхідні антисептики та дезінфікуючі розчини тощо. Тобто школи були повністю підготовлені для того, щоб приймати дітей, - наголосив Сергій Мішок.

Також перший заступник міського голови Сергій Мішок розповів про довгоочікуване відкриття нового терміналу міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Ця подія має відбутись наприкінці вересня. Міський голова Володимир Буряк постійно контролює це питання. Для того, аби термінал розпочав приймати відвідувачів, залишилось отримати дозвіл ДАБІ на експлуатацію.

- Аеропорт постійно розвивається та нарощує свій пасажиропотік. Відкриваються нові напрямки та авіакомпанії запускають нові рейси. Однак, варто враховувати, що через пандемію коронавірусу багато країн залишаються закритими для в'ъзду. І наша країна на сьогодні також залишається закритою для іноземців. Тобто льотні програми авіакомпанії зберігають, однак можуть бути збої за термінами у зв’язку з заборонами урядів, - наголосив Сергій Мішок.

Крім того, перший заступник міського голови розповів про плани побудувати в Запоріжжі льодову арену та інші інвестиційній проєкти, які можна чекати в Запоріжжі. Нагадаємо, рішення про виділення земельної ділянки, де стоїть зруйнований стадіон «Будівельник», під великий спортивно-розважальний комплекс, в якому буде і сучасна льодова арена, було прийняте на минулій сесії міськради. Будівлю викупив приватний підприємець. Він готовий звести там льодову арену, а в подальшому – зали для тренувань, спортивно-оздоровчий центр і хостел для спортсменів. Це буде гарний інвестиційний та соціальний проєкт для містян.

Серед важливих подій, які відбулись у Запоріжжі минулого тижня також і запуск тролейбусного маршруту між Бородинським мікрорайоном та Хортицьким районом. Для запуску цього маршруту побудували нову контактну мережу - на цій ділянці шляху транспорту рухатися складніше через невеликий підйом на дорозі. Ще частину шляху тролейбуси проходитимуть на автономному ході. Перший рейс користувався неабияким попитом серед містян, тому можливо розглядатиметься питання щодо збільшення кількості машин на цій ділянці. Крім того, триває встановлення валідаторів в комунальному транспорті. Вже незабаром запоріжці зможуть зручно та безпечно сплачувати за проїзд за допомогою смартфону чи банківської картки.

Протягом програми заступник міського голови відповів на запитання запоріжців, які ті надсилали в соціальній мережі «Фейсбук» та ставили під час прямого ефіру. Містяни цікавились планами на реконструкцію вулиці Сталеварів, оновленням паркових зон в районах міста, транспортне сполучення між Космічним та Південним мікрорайонами, про будівництво нових шляхів.

Повністю передачу можна подивитися за посиланням.